Kamp yapmak, doğayla iç içe olmayı sevenlerin vazgeçilmez deneyimi. Şanslıyız ki kamp alanları konusunda da oldukça zengin bir ülkede yaşıyoruz. Dört bir yanı doğal güzelliklerle, milli parklarla dolu olan ülkemizde herkese göre bir alternatif var. İster deniz kenarı olsun, ister ormanın içinde; kamp malzemeleriniz hazırsa tek yapmanız gereken şey rotanızı belirlemek.
Kampın bir güzelliği de anlık karar alıp yola koyulabilmek, kendisi belki de aylar öncesinden hazırlık yapmanız gerekmeyen tek seyahat şekli.
Bu yazıda Türkiye’nin en iyi kamp alanlarını bölgelerine göre listeledik. Gidip gördüğümüz, daha önce arkadaşlarımızın bize tavsiye ettiği Türkiye’deki kamp alanlarının yanı sıra Instagram’dan gelen önerilere de yer veriyoruz. Listede göremediğiniz ama gidip de sevdiğiniz, tesisli ya da tesissiz kamp alanı önerileriniz varsa, yorumlara eklemeyi unutmayın ki kamp alanı tavsiyeleri listemizi birlikte geliştirelim. 🙂
İSTANBUL’A YAKIN KAMP ALANLARI: 10 KAMP YERİ VE BÖLGESİ
Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları
1. Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı, Menemen – İzmir
İzmir’in merkezine en yakın kamp yerlerinden biri olan Karagöl Tabiat Parkı kamp alanı, Yamanlar Dağı’nda bir krater gölünün çevresinde yer alıyor. Karagöl Tabiat Parkı; bol oksijeni ile kamp atmak ve doğayla baş başa kalmak için en iyi seçeneklerden. Hafta sonu kalabalığını bir yana alırsak, hafta içleri oldukça sakin oluyor.
Parkın içinde kamp için yararlanabileceğiniz bir tesis, büfe ve market bulunuyor. Elektriği, tuvaleti ve duşu var. İzin verilen alanlarda ateş yakılabiliyor; ancak doğal parkta yabani hayvan bulunduğundan geceleri yiyecekleri dışarıda bırakmamak gerek.
Konaklama için kamp atabilirsiniz, çadır için 13 TL günlük ücret ödeniyor. Karagöl Tabiat Parkı’na giriş araç başına 25 TL, yayalar için kişi başı 8,5 TL. Yolu bozuk olduğu için arazi aracı gelmek gerek, standart binek araç zarar görebilir.
Telefon: 0534 463 35 58
2. Demircili Koyu Kamp Alanı, Urla – İzmir
İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Demircili Koyu, yarımada manzarası ile deniz ve kampı bir araya getirmek için tercih edilebilecek yerlerden biri. Demircili Koyu’na tüm hazırlığınızı yapıp giderek uygun alanda çadırınızı ücretsiz olarak kurabilir ya da tesis olanaklarından faydalanmak isterseniz koydaki Ada Camping alanında kamp atabilirsiniz.
Halka açık alanda duş ve tuvalet yok, ücretli olarak Ada Camping’den faydalanılabiliyor. Yemekle uğraşmak istemezseniz yine Ada Camping’in işletmesi olan Ada Cafe’de hem kahvaltı hem de yemek çeşitlerini bulabilirsiniz. Koyda ateş yakmak serbest ama taşlık olduğu için kamp ocağı götürülmesi öneriliyor. Alışverişi koya gelmeden geçeceğiniz Demircili Köyü’ndeki marketten yapmak mümkün. Yolu virajlı olduğu için dikkatli gitmek gerek.
Urla gezi rehberlerimiz:
URLA GEZİ REHBERİ: URLA’DA GEZİLECEK YERLER VE ÖNERİLER
URLA’DA NE YENİR: URLA YEME İÇME ÖNERİLERİ
3. Deliklikoy Kamp Alanı, Çeşme – İzmir
Son yıllarda hızla popülerleşen Çeşme’deki Deliklikoy, işletmesiz kamp ve karavan alanlarından. Tabii işletmesiz olduğu için yeme içme açısından bir alternatifi olmamakla birlikte tuvalet, duş gibi imkanları da yok. Bu açıdan karavan tatili için daha uygun olabilir, ama koyun sahil yanına ve koya bakan üst alanına kamp da atılabiliyor.
Normalde oldukça sakin bir yer; ancak son zamanlarda sosyal medyada çok sık paylaşıldığı için özellikle yaz aylarında fotoğraf ve video amaçlı gelen kuru kalabalığı bol olabilir. Yine de aklınızda olsun.
4. Dolungaz Kamp Alanı, Karaburun – İzmir
Karaburun, doğası ve sakinliği ile İzmir’de en sevdiğimiz yerlerden. Kendisi aynı zamanda kamp için de oldukça uygun bir bölge. Karaburun gezisinde mutlaka dikkatinizi çeker; sahil kenarları ve koylar hep kamp çadırları ile doludur. İçlerinde en organize olan kamp alanı ise Dolungaz koyundaki Şirin Baba Kamping. İşletme konusunda zaman zaman ve özellikle yaz sezonunda şikayetler olsa da salaş bir yer olarak kabul edip çok takılmamak gerek.
Her şekilde buzluk, yiyecek ve içecek açısından tüm hazırlığı yapıp gitmek lazım. Mutfak alanı ve ortak alanda elektrik kullanımı mevcut. Kamp alanına giriş ücreti gecelik 30 TL, çadırınız yoksa buradan kiralayabilirsiniz.
Şirin Baba Kamping’e giderken sağ tarafta kalan bölümde tesissiz bir kamp yeri de bulunuyor. Dolungaz’da ücretsiz ve daha sakin bir yer ararsanız buraya da gelebilirsiniz; tabii tuvalet, duş, elektrik gibi olanakları burada bulamayacağınızı ekleyelim.
Karaburun gezi rehberlerimiz:
KARABURUN GEZİLECEK YERLER VE KARABURUN GEZİ REHBERİ
KARABURUN’UN EN GÜZEL KOYLARI VE PLAJLARI
5. Mona Glamping Caravan Suites, Sığacık – İzmir
Kamp ve karavan konaklamasını biraz ‘glamping’ konseptine taşıyan Mona Glamping’de kendi çadırınızı kuramıyorsunuz ama kendilerinin zaten halihazırda tematik dekore edilmiş karavan ve glamping çadır alternatifleri var. Burası kafa dinleyip, alışık olduğumuzun dışında bir konaklama deneyimi yaşamak için gelinecek yerlerden.
Standart bir kamp konaklamasından bahsetmiyoruz tabii ki, onun daha konforlu versiyonunu göreceksiniz. Dışarıdan yiyecek içecek getirebiliyorsunuz, sınırlı bir kapasitede işletmeden de alabiliyorsunuz, kamp ocağı getirebiliyorsunuz ya da Mona’nın mangalını kullanabiliyorsunuz.
Gecelik fiyatları mevsime göre 340 TL – 650 TL arası değişiyor, websitelerinden inceleyebilirsiniz. Yeri de Sığacık’ın merkezine de 20 dakika yürüme mesafesinde. Yani, hem burada kalıp hem de bizim Sığacık rehberimizle gezebilirsiniz. 🙂
Sığacık gezi rehberimiz:
SIĞACIK’TA GEZİLECEK YERLER: GİTMEK İÇİN 10 NEDEN
6. Volo Camping, Bodrum – Muğla
Yeni adı Gürece olan Telmissos antik kentinin yolu üzerinde yer alan Volo Camping, Bodrum’un merkezine 40 dakika uzaklıkta. Volo Camping’de karavan, bungalov, villa, çadır gibi konaklama seçenekleri bulunuyor; isteyen kendi çadırını da kurabiliyor.
Özellikle karavanlar pek tatlı dekore edilmiş. Sakinliği ve doğası ile oldukça huzurlu bir yer, kamp alanında size arkadaşlık eden çeşit çeşit hayvan ve havuz da cabası. 🙂 Özellikle, çocuklu aileler için bu özellikleriyle çok makul bir yer; Volo’nun köpekleri, kedileri, horozları ve diğer sayısız hayvan dostu çocuklar için ayrı bir renk.
Üstelik, hepsinin de bir adı var! Rezervasyon ücretine kahvaltı ve akşam yemeği de dahil; çadır kampı yapacaklar için ayrı mutfak imkanları olmadığını ekleyelim. Web sitelerinden bilgi edinebilirsiniz.
7. Bodrum Ecofarm Camp & Hostel, Bodrum – Muğla
Turgutreis – Gümüşlük yolu üzerinde yer alan Bodrum Ecofarm Camp & Hostel, mandalina ve portakal ağaçlarıyla dolu 7.000 m2’lik bir alana yayılıyor. İsterseniz kamp atabileceğiniz, isterseniz de Ecofarm’ın hostel ve bungalov seçeneklerinden yararlanabileceğiniz tatlı bir işletme. Bodrum şartlarında çok makul fiyatlara kalabileceğinizi söyleyebiliriz, konaklama fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği de dahil oluyor.
Yemeklerde vegan seçenekler oluşu ve her şeyin organik tatlarla hazırlanışı ayrı bir güzellik. Tuvalet, duş, ortak alanda elektrik, ortak buzdolabı ve mutfak alanı bulunuyor, dışarıdan yiyecek – içecek de getirebiliyorsunuz.
Bodrum Ecofarm’ın sevdiğimiz bir özelliği de gönüllü çalışanları; Türkiye’nin kıyılarını gezmeye gelmiş bir turiste konaklama karşılığı burada çalışırken denk gelebilirsiniz. Çokkültürlü bir işletme olduğunu söylemek mümkün. 🙂 Plaja 1.5 km mesafede, koy ve plaj gezileri için araçla gelmeniz iyi olur.
Bodrum gezi rehberlerimiz:
BODRUM’UN EN GÜZEL KOYLARI VE PLAJLARI
8. Akyaka Orman Kampı, Akyaka – Marmaris
Muğla’nın en sevilen kamp alanlarından biri olan Akyaka Orman Kampı, Gökova Körfezi’ne bakan ormanlık alanı ile ülkemizin en ideal kamp yerlerinden. Çok büyük bir alana yayıldığından özellikle sezon dışı gelindiğinde sakin, huzur dolu bir ortam sunuyor. En güzel yanı, 8 farklı koya kıyısı olması ve kamp alanından hepsine erişmek mümkün.
Akyaka Orman Kampı’nda duş, tuvalet, sıcak su, elektrik gibi her türlü imkan mevcut. İçinde bir büfe ve kafesi de var; ancak bu ikili genellikle sezonda açık oluyor. Diğer zamanlarda hazırlıklı gitmek iyi olur. Hem kamp atmak, hem de karavan için uygun bir yer; kamp alanı içinde taş ev konaklaması da sunuyor. Geçen yıl rezervasyon sistemine geçmişler ve fiyatları biraz artmış. Tüm bilgiler web sitelerinde var.
Akyaka gezi rehberlerimiz:
AKYAKA’DA GEZİLECEK YERLER VE AKYAKA GEZİ REHBERİ
AKYAKA’DA YAPILACAKLAR VE AKYAKA GEZİSİ İÇİN 9 ÖNERİ
9. Çubucak Orman Kampı, Marmaris – Muğla
Hisarönü Körfezi’ne komşu olan Çubucak Orman Kampı, Marmaris – Datça yolunun üzerindeki milli parkın içinde yer alıyor. Kamp alanında restoran, kafe, market, oyun alanları, duş, tuvalet, mutfak, bulaşıkhane, mangal alanı gibi ihtiyacınız olacak her şey mevcut.
İşletmenin ilgisi, çalışanların güler yüzü ve tesisin karşısında günlük olarak kurulan köy pazarı, en sevilen özellikleri. Dalgasız denizi Çubucak Orman Kampı’nın bir diğer avantajı.
Kamp alanına araçla giriş 24 TL, yaya olarak giriş ücreti 8 TL. Kamp için standart alan günlük 51 TL, sahil 70 TL, karavan ücreti ise 61 TL olarak belirlenmiş. Marmaris’in uzun yıllardır en çok tercih edilen kamp işletmelerinden biri olan Çubucak Orman Kampı’na toplu taşıma ile de gelinebiliyor; bunun için Marmaris otogardan Hisarönü dolmuşlarına binmek yeterli. Kamp alanı ile ilgili bilgileri web sitelerinden alabilirsiniz.
Marmaris gezi rehberlerimiz:
MARMARİS’İN EN GÜZEL PLAJLARI VE KOYLARI
10. Club Amazon Bördübet, Marmaris – Muğla
Marmaris – Datça arasındaki Bördübet’te yer alan Club Amazon, başta sadece çadır kamp alanı olarak kurulmuş; şimdi ise glamping konseptinde hizmet veriyor. Oldukça sakin, huzurlu bir yer ve müşteri memnuniyet oranı çok yüksek.
Neredeyse 40 yıllık bir işletme; doğanın içinde, deniz kıyısına 5 dakika yürüme mesafesinde. Kendi çadırınızla ya da karavanınızla gidemezsiniz ama Club Amazon’un karavan, taş ev ve ahşap ev gibi alternatiflerle hazırladığı farklı temalardaki bungalovlarında konaklayabilirsiniz.
Üstelik, çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Fiyatları aydan aya değişiyor, ama kişi başı 200-350 TL arası düşünebilirsiniz. Tüm detaylar web sitelerinde.
11. Kocabahçe Glamping, Bozburun – Marmaris
Marmaris’teki bir diğer glamping konsepti ise aşırı huzurlu Bozburun koyunda yer alan Kocabahçe Glamping. Kendileri bizce glamping’in Türkiye’deki en iyi temsilcisi; bakir doğası ve aşırıya kaçmayan, glamping fikrine uygun hizmeti ile deneyim peşinde koşanların mutlaka görmesi gereken bir yer.
Kocabahçe Glamping’de büyüklüğüne göre değişen çadırlar ve bungalov evlerde konaklanıyor, rezervasyon yarım pansiyon olarak oluşturuluyor. Masaj, trekking, balık tutma, yoga gibi aktiviteleri de var. Ulaşımı sadece Germe Koyu’ndan tekne ile yapılıyor ve glamping alanı Ekim ayına kadar hizmet veriyor. Fiyatları 600 TL – 1000 TL arası değişiyor, bilgiler web sitelerinde.
Bozburun’a gitmişken Selimiye gezisi için:
SELİMİYE’DE GEZİLECEK YERLER: 24 SAATTE SELİMİYE
12. Cemil’in Yeri – Akdeniz Camping, Köyceğiz – Muğla
Sakinlikle doğayı birleştiren bir diğer kamp alanı, Köyceğiz Gölü’nün kıyısındaki Cemil’in Yeri – Akdeniz Camping. Çok dingin bir ortamı, çok da huzurlu bir atmosferi var. Akdeniz Camping bir restoran, bol ağaçlı bahçesi de kamp alanı olarak kullanılıyor.
Büyük bir konfor beklemeden giderseniz çok seveceğiniz bir yer olacak, oldukça salaş ve tam kafa dinlemelik ortama sahip. Tuvalet, duş, çocuk oyun alanı, bulaşıkhane, çamaşır yıkama ve mutfak alanları var; çok da temiz bir yer.
Akdeniz Camping restoranında her öğüne uygun seçenekler var ama isterseniz tüm yiyeceğinizi alıp öyle de gidebilirsiniz. Aileler için de uygun, güler yüzlü bir işletme. Çadır başına gecelik 50 TL ücreti var.
13. Aktur Datça Camping, Datça – Muğla
Datça dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Aktur Tatil Köyü’nün yanındaki Aktur Camping, Datça’nın en büyük ve en sevilen kamp alanı. Hem kamp atılabilecek hem de karavanla gelinebilecek Aktur Camping’de kamp sırasında ihtiyacınız olacak her şeyi bulabilirsiniz; zaten kendisi dünya çapında ödüllü bir işletme.
O kadar büyük bir alana yayılıyor ki içinde iki mavi bayraklı plaj, restoran, kafe, market, mutfak ve yemek pişirme alanları, çamaşır yıkama için hazırlanan bölümler bile var. Fiyatları aylara göre değişiyor ama kamp ve karavan için kişi başı 22 TL – 45 TL arası diyebiliriz. Aktur Datça Camping hakkında tüm bilgileri web sitelerinden alabilirsiniz.
Datça gezi rehberlerimiz:
DATÇA’DA GEZİLECEK YERLER DATÇA GEZİ REHBERİ
DATÇA’NIN EN GÜZEL KOYLARI VE PLAJLARI
14. Ederlezi Glamping, Datça – Muğla
Lüks ve butik kamp konseptinin Datça’daki temsilcisi olan Ederlezi Glamping, Datça’nın merkezine 15 dakika mesafede yer alıyor. Adı geçen yıl Körmen Camping olarak değişen kamp alanı hem bol yeşilin içinde hem de deniz kenarında. Kendi çadırınızı kurabilir, yoksa buradan kiralayabilirsiniz.
Çadırda kalamam diyenler için bungalov seçeneği de var. Kamp alanı içinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, her çadır için de buzdolabı ve elektrik hizmeti veriyorlar. Denizi biraz dalgalı olsa da temiz havası yetiyor. Ayrıca, alanda bir de havuzları var. Konaklama ve yeme içme fiyatları açısından oldukça makul bir yer. Kendi çadırınızla giderseniz gecelik ücret 35 TL, işletmeden kiralarsanız 75 TL.
15. Kabak Koyu, Fethiye – Muğla
Ege, gerçek bir kamp cenneti ama bazı yerler var ki sanki sadece kamp yapılsın diye var olmuş. İşte onlardan biri de Fethiye’nin Kabak Koyu. Yapılaşma izni olmadığı ve ulaşımı biraz zahmetli olduğu için hala bakir kalabilen ender yerlerden, umarız hep böyle devam eder.
Kabak Koyu’nun çevresinde çok sayıda kamp ve bungalov işletmesi bulunuyor, normal şartlarda da bu kamp alanlarının haricinde çadır kurma izni verilmiyor. Her bütçeye göre kamp işletmesi bulmak mümkün; bazılar konsept olarak da farklılaşabiliyor.
Çoğunun kendi bungalov ve çadırları olsa da kendi çadırınızı da götürüp kurabiliyorsunuz. Kamp yapmaya alışıksanız, çoğu işletmenin imkanlarını ve hizmetlerini tahmin edersiniz. Kabak Koyu’ndaki en sevilen kamp yerleri Gemile Beach Lodge, Shiva Camp, Caliente Bungalows, Lilith Camping ve Mandala Camping.
Ulaşım, koyun üst kısmından traktörle ya da denizden tekne ile yapılıyor. Kalacağınız yerin de traktör hizmeti olabiliyor.
16. Kelebekler Vadisi, Fethiye – Muğla
Kabak Koyu’ndan bahsedip Kelebekler Vadisi’ni es geçmek olmaz, kaldı ki kendisi en sevdiğimiz yerlerden. Kabak Koyu’na benzer olarak yine yapılaşmanın olmadı, mis gibi manzarası ve plajı ile kamp atılabilecek en huzurlu yerlerden.
Burada farklı kamp işletmeleri yok ama tek bir işletme üzerinden kamp deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz. İşletme, bungalov ev ve kamp çadırları ile hizmet veriyor; isteyen kendi çadırını da götürebiliyor.
Ortak duş, tuvalet, elektrik imkanı var ve yarım pansiyon olarak hizmet veriyorlar. Yani, ödeyeceğiniz rakama kahvaltı ve akşam yemekleriniz de dahil olacak. 2020 için belirlenen rakamlar, yaz aylarında kişi başı 170 TL – 250 TL arası değişiyor. Kendi çadırını kurmak isteyenden sezonda gecelik 140 TL kişi başı ücret alınıyor. Fiyatlar biraz yüksek ve değişken, bilgi almak isteyenler web sitesine bakabilir.
Fethiye gezi rehberlerimiz:
FETHİYE PLAJLARI – EN GÜZEL FETHİYE KOYLARI
FETHİYE’DE GEZİLECEK YERLER: 2 GÜNDE FETHİYE
17. Kayaköy Jungle Camping, Fethiye – Muğla
Fethiye’nin yeni kamp yerlerinden Kayaköy Jungle Camping, kamp deneyimi ile organik yaşamı bir araya getiren sevimli bir işletme. Fethiye kamp standartlarına göre oldukça makul rakamlara kamp atabileceğiniz Kayaköy Jungle Camping, adından da tahmin edeceğiniz üzere hayalet şehir Kayaköy civarında yer alıyor.
Hatta, tam olarak komşusu diyebiliriz! Hem çadır kampı, hem karavanlar hem de bungalov tipi konaklama isteyenler için uygun bir yer. Tuvalet, duş, elektrik, internet, ortak alanda mutfak gibi imkanları mevcut.
Mutfağındaki her şey ücretsiz kullanıma açık, sadece kullandıktan sonra temizlemeniz gerekiyor. Temizlik demişken, Kayaköy Jungle Camping’de en çok sevilenler işletmenin temizliği ve samimiyeti olmuş. Kamp alanının büyük bir tarlası var ve buradaki meyve sebzeyi ücretsiz alabiliyorsunuz.
Geceleri kurulan açık hava sineması da bonusu! Bungalovları gecelik 150 TL, karavan konaklaması gecelik 90 TL, çadırı buradan kiralayacaksanız 45 TL, kendinizinkini kuracaksanız 30 TL.
18. Kayaköy Sanat Kampı, Fethiye – Muğla
Listeye Kayaköy’den devam edelim, bu seferki önerimiz sanat ile iç içe olmayı sevenlere geliyor. Terk edilmiş Rum köyü Kayaköy’de tercih edebileceğiniz bir diğer kamp alanı Kayaköy Sanat Kampı. Konaklama için taş ev, bungalov ve çadır gibi alternatifleri olmakla birlikte, kendi çadırınızı kurabileceğiniz bir alanı da bulunuyor.
Buranın özelliği haftalık sanat atölyelerinden oluşan bir program sunması. Fotoğraf, resim, seramik, deri, kasnak, yoga, batik, dokuma ve dans gibi birçok alanda zengin bir programa sahip olan Kayaköy Sanat Kampı, bu nedenden dolayı da rezervasyonlarını haftalık olarak kabul ediyor.
Atölyelerin haricinde Likya yolunda yürüyüş, koy gezisi ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteleri de oluyor. Haftalık kamp ücreti, konaklama tercihinize göre 1400 TL – 2100 TL arasında değişiyor. Bu fiyata üç öğündeki yemekler, transferler, atölyeler, atölye malzemeleri ve tekne gezisi de dahil.
19. Ada Camping, Cunda Adası – Ayvalık
Cunda Adası’nın en güzel yerlerinden biri olan Ortunç Koyu’na ve Midilli Adası’na bakan Ada Camping, hem Ayvalık’ta denize girilecek yer hem de kamp atılacak alan açısından ideal noktalardan. Çok eski bir işletme; ancak konumu, manzarası, plajı ve ortamı ile sıklıkla tercih ediliyor.
Kamp atabiliyorsunuz, karavanla gelebiliyorsunuz; ikisi de yoksa Ada Camping’in bungalovlarında kalabiliyorsunuz. Kamp ile ilgili aklınıza gelecek her ihtiyacı burada karşılayabilirsiniz, çocuklar için özel olarak oluşturulmuş oyun alanları dahi var.
Sadece plaj için girişi 65 TL, kişi başı gecelik kamp için 75 TL, karavan için 30 TL. İçinde kafesi bulunuyor; konaklama ve yeme içme açısından fiyatları standardın üzerinde.
Ayvalık gezi rehberlerimiz:
AYVALIK GEZİ REHBERİ VE AYVALIK GEZİLECEK YERLER
AYVALIK PLAJLARI VE AYVALIK’TA DENİZE GİRİLECEK YERLER
20. Bozcaada Camping, Bozcaada – Çanakkale
Yolunuz Bozcaada’ya düşecekse ve butik otel yerine kamp atmak istiyorsanız, çok az alternatifin bulunduğu adada Bozcaada Camping’i tercih edebilirsiniz. Oldukça salaş bir yer; ancak Ayazma Plajı’na yürüme mesafesinde ve çok ilgili bir işletmeye sahip.
Tuvaleti, duşu, elektriği, mutfak alanı imkanları var. Konaklama için bungalovları tercih edilebilir, çadır kiralayabilirsiniz. Kendi çadırınızla gelecekseniz burada kurabilirsiniz, karavanla gezenler için de ideal bir nokta. Fiyatları oldukça makul, çadırınızla giderseniz gecelik 45 TL ödeme alınıyor. Bozcaada gibi pahalı bir rota için daha iyisini bulmak neredeyse imkansız! Detaylı bilgiyi web sitelerinden alabilirsiniz.
Bozcaada gezi rehberlerimiz:
BOZCAADA’DA GEZİLECEK YERLER: BOZCAADA’DA 2 GÜNDE NELER YAPILIR
BOZCAADA’DA NEREDE NE YENİR: BOZCAADA YEME İÇME ÖNERİLERİ
21. Hızır Kamp, Kaz Dağları – Çanakkale
Kaz Dağları Milli Parkı içinde, Mehmetalan köyüne 2km mesafedeki Hızır Kamp, özel banyolu taş evleri, ortak banyolu bungalovları ve kendi çadırınızı götürüp kurabileceğiniz kamp yeri ile Kaz Dağları’nın tüm özelliklerini içinde barındıran ekolojik bir işletme.
Oldukça nezih bir kitlesi olan Hızır Kamp’ta doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları gibi bulunduğunuz yerin güzelliklerine doyacağınız aktiviteler ve zaman zaman da yoga ve meditasyon etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
Konaklama fiyatlarına sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil, yemekler yöresel Ege çeşitlerinden ve vejeteryan alternatiflerinden oluşuyor. Rezervasyonla gidilmesi şart, zaten rezervasyonsuz misafir kabul etmiyorlar. Daha detaylı bilgi almak için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
22. Assos Club Beyaz, Ayvacık – Çanakkale
Çanakkale’den kamp yerleri önerirken Assos’u es geçmek olmaz! Assos’un Kadırga Koyu’nda yer alan Club Beyaz, çadırı olmayan ve kamp deneyimi yaşamak isteyenler için oldukça konforlu bir seçenek. İşletmede bungalov ve çadır seçeneklerinden birine rezervasyon yaptırıyorsunuz, sonra da zeytin ağaçlarıyla çevrili bu ortamın keyfini çıkarıyorsunuz.
Çadır ve bungalovlar gerçekten çok güzel, bir otel gibi ihtiyacınız olabilecek her şey de düşünülmüş. İşletme aynı zamanda bir restoran olarak hizmet verdiğinden bu konuda da rahat olacaksınız. Çalışanlar çok ilgili, yemekler çok lezzetli, manzaraya doyum olmuyor. Rezervasyon kahvaltı ve akşam yemeği dahil şekilde, yarım pansiyon olarak yapılıyor. Yaz aylarında, serin denizi ve temiz havası ile Assos’tan daha iyi bir seçenek var mıdır, bilemiyoruz. 🙂
23. Assos Kamp Olive, Ayvacık – Çanakkale
Yolunuz Assos’a düşecekse ve kamp atmak istiyorsanız seçenekleriniz arasında Assos Kamp Olive de olsun. Çevresinde çok sayıda çadır kamp alanı olmasına rağmen, güleryüzlü bir işletme oldukları için Kamp Olive, Assos’un en çok tercih edilen ve en memnun kalınan kamp yerlerinden biri olmuş. Kamp Olive’de kiralayabileceğiniz çadırların yanı sıra kendi çadırınızı kurabileceğiniz bir alan da bulunuyor.
İşletmenin her çadırında gölgelik ve masa bulunuyor, böylece güneş çok olduğunda çadırın içinde oturmanız gerekmiyor. Duş, tuvalet, elektrik, wifi internet, market, büfe, mutfak alanı, mangal alanı, bulaşıkhane ve çamaşırhane gibi her türlü imkan mevcut.
Küçükkuyu otogardan bineceğiniz minibüslerle gelebileceğiniz gibi, kendi aracıyla gelenler için otoparkları da bulunuyor. Kendi çadırınızla gelirseniz gecelik kişi başı 40 TL, işletmeden kiralarsanız 100 TL ücreti var.
24. Erikli Yaylası Kamp Alanı, Kocaeli
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Erikli Yaylası, eskiden yayla olarak kullanılıyormuş. Günümüzde böyle bir işlevi kalmadığı için burayı yayla formundaki boş bir alan olarak düşünebilirsiniz. Hafta sonları çok kalabalık olsa da hafta içi özellikle İstanbul’a yakın kamp alanı arayanlar için değerlendirilebilecek bir yer. Kent ormanı içinde kamp kurulabiliyor, günlük konaklaması için 20 TL gibi bir ücreti var.
Orman içinde ücretli kullanılan tuvalet ve duş imkanı var, alışveriş için herhangi bir büfe ya da market yok. Bunun yanı sıra yayla çevresinde daha fazla hizmet alabileceğiniz, çadır kiralayabileceğiniz ya da bungalovda kalabileceğiniz özel kamp işletmeleri de bulunuyor.
Alışverişin yaylaya gidişte Çınarcık’tan yapılması en doğrusu. Çevrede çok fazla inek olduğu ve köylüler de ineklerini buraya getirdiğinden akşamları dışarıda yiyecek bırakılmaması gerek. Erikli Yaylası, bol dere manzarası ile trekking sevenler için de tercih edilebilecek yerlerden. Telefonun hiç çekmediğini de ekleyelim.
25. Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Mudurnu – Bolu
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Sülüklü Göl, Tavşansuyu deresindeki heyelan sonucu oluşan göleti çevreleyen bir tabiat parkı. Gölet çevresi özellikle bahar aylarında oluşan renk değişimleri ile çok keyifli oluyor. Parka giden yol biraz zahmetli ve arazi aracı gerektirdiğinden çevresindeki alternatiflere göre daha sakin bir ortamı oluyor.
Göl çevresinde istenilen yere kamp atılabiliyor; çadır için de herhangi bir ücret alınmıyor. Parkta küçük bir büfe var ama tüm hazırlığı yapıp gitmek en iyisi olur. Tuvalet var, duş ve elektrik yok, telefon çekmiyor. Parkta şu an için çadır kiralanmıyor ama bu tarz bir çalışmaları var. Yakında tamamlanıp kiralaması da başlar.
Sülüklügöl gezi rehberi:
SÜLÜKLÜ GÖL GEZİ REHBERİ NEREDE NASIL GİDİLİR
26. Yedigöller Milli Parkı, Bolu
Türkiye’de kamp atılabilecek en güzel yerlerden biri olan Yedigöller Milli Parkı’nda çadır kampı ya da bungalov konaklaması yapılabiliyor. Kamp için önceden rezervasyon gerekmiyor; parka vardıktan sonra, Yedigöller park alanının içinde bulunan Büyük Göl, Küçük Göl, Serin Göl, Derin Göl, Nazlı Göl, İnce Göl ve Sazlı Göl adlı yedi gölün kenarındaki izin verilen alanlarda çadırınızı kurabiliyorsunuz.
Kamp alanları tabela ile belirtiliyor; siz de ulaşmak istediğiniz sakinlik seviyesine göre çadırınızı kuracağınız yeri belirleyebiliyorsunuz. Yedigöller Milli Parkı içinde kampçılar en çok Büyük Göl çevresinde toplanıyor.
Zaten bu da çok normal, çünkü aslında en geniş ve çadır kurmaya en elverişli düz alan Büyük Göl’ün çevresinde. Ancak, daha sakin bir yerde kalmak istiyorsanız, diğer gölleri de tercih edebilirsiniz.
Yedigöller gezi rehberi:
YEDİGÖLLER’DE GEZİLECEK YERLER: KONAKLAMA, YEMEK, GEZİ
YEDİGÖLLER’DE NEREDE KALINIR: KAMP, BUNGALOV, PANSİYON
Gelmişken, Gölcük Tabiat Parkı gezi rehberi:
BOLU GÖLCÜK TABİAT PARKI GEZİ REHBERİ
27. Yenice Ormanları Kamp Alanı, Yenice – Karabük
Karabük’ün Yenice ilçesi sınırlarına dahil olan Yenice Ormanları, bitki çeşitliliği ve yaban hayatı ile 1999 yılında WWF tarafından dünyada acil olarak koruma altına alınması gereken 100 noktadan biri ilan edilmiş. Kendisi Türkiye’nin en büyük ormanlarından biri ve doğası ile kamp atmaya da oldukça uygun bir yer. Orman içinde genel olarak işletme bulunmuyor.
Bu nedenle, ilk kez kamp atacaklara uygun bir coğrafya diyemeyiz, bizce sistemine biraz alışmış olmak gerek. Özellikle, Eğriova Göleti ve Şeker Kanyonu çevresindeki mesire alanları kamp ihtiyaçları için değerlendirilebilir.
Bu işletmelerde tuvalet, elektrik oluyor ama duş imkanı sadece iklim uygun olduğunda göletin suyu ile mümkün. Yeme içme ihtiyaçlarının tümünü ormana giderken Yenice’deki market ve bakkallardan halletmek gerek. Ormanda güzel bir trekking ve bisiklet parkuru olduğunu ekleyelim, ayrıca bahar aylarında ağaçların renk değişimi de gerçekten muazzam!
28. Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Borçka – Artvin
Karagöl Tabiat Parkı, sadece Karadeniz’de değil, Türkiye’de de görülecek en güzel yerlerden. Her ne kadar biz kendisini bembeyaz görmüş olsak da 🙂 aslında kendisi yemyeşil doğası ile ünlü. Özellikle göl manzarası, etrafındaki yürüyüş alanları ve doğa etkinlikleri ile adın söz ettiren bu tabiat parkında artık göl kenarında kamp atılamıyor; ancak göl çevresinin biraz yukarısında kalan alanda yeni bir kamp alanı oluşturulmuş.
Tabiat parkı içerisinde bir restoran mevcut, tuvaleti de var. Kamp çadırı kiralanmadığı için çadırınızı ve diğer ekipmanlarınızı kendiniz götürmeniz gerek. Yeme içme açısından da parka gitmeden alışveriş yapmak iyi olur, gölde balık tutmak yasak. Hafta sonları ve sezonda piknik alanları çok dolu olduğundan kamp için en uygun zamanlar hafta içi günleri. Yolunun biraz zahmetli olduğunu da ekleyelim.
Karadeniz gezi rehberleri:
YEMYEŞİL DOĞASI İLE DOĞU KARADENİZ’DE GEZİLECEK YERLER
DOĞU KARADENİZ’DE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN 10 YER
29. Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı, Şavşat – Artvin
Artvin’deki bir diğer kamp atılacak yer olan Şavşat Karagöl, Karagöl Sahara Milli Parkı olarak da biliniyor. Şavşat Karagöl’de bungalov konaklama alternatifinin yanı sıra istediğiniz her yere kamp atabiliyorsunuz, çadır kurma ücreti gecelik 25 TL.
Göl çevresinde yürüyüş, gölde tekne turu, trekking ve bisiklet turu yapılabilecek aktivitelerden. Tabiat parkı içerisinde bir restoran ve tuvalet mevcut.
Kamp çadırı kiralanmadığı için çadırınızı ve diğer ekipmanlarınızı kendiniz götürmeniz gerek. Yeme içme açısından da parka gitmeden alışveriş yapmak iyi olur, mangal yakılabiliyor. Gölde balık tutmanın yasak ve yolunun biraz zahmetli olduğunu ekleyelim. Şavşat Karagöl de aynı Borçka Karagöl gibi, kışın kamp atmaya uygun değil.
30. Livera Camping, Maçka – Trabzon
Yemyeşil doğası ile Maçka’da yer alan Livera Camping, Karadeniz Bölgesi’nin en sevilen kamp işletmelerinden. Nisan – Ekim ayları arasında hizmet veren bu işletmenin otağı görünümlü çadırlarından kiralayabilirsiniz ya da kendi çadırınız kurabilir ya da karavanınızla gidebilirsiniz.
Eko turizm temalı Livera Camping’de kendi çadırınızı kurmak isterseniz gecelik ücret 35 TL, karavan fiyatı aracın büyüklüğüne göre 60 TL – 100 TL arası değişiyor.
İşletmede duş, tuvalet ve sıcak su mevcut, kafesi her öğün için yemek çıkartıyor ve özellikle kahvaltısı çok seviliyor. Konumu trekking, yamaç paraşütü, fotoğraf turları için de uygun. Detaylar için web sitesini inceleyebilirsiniz.
31. Köprülü Kanyon Kamp Alanı, Manavgat – Antalya
Kanyon, doğası ile Türkiye’de en sevdiğimiz yerlerden. Bungalov, kamp ve karavan konaklaması için çok sayıda alternatifi bulunan Köprülü Kanyon çevresinde kamp atmak özellikle son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistler için oldukça popüler.
Konforlu bir kamp deneyimi için kamp işletmelerini tercih etmek daha iyi olur; bu gibi yerlerde duş, tuvalet, elektrik ihtiyaçlarınızı da kolayca çözebilirsiniz. Gökçesu Campground, bu civarın en sevilen kamp işletmesi diyebiliriz.
Köprülü Kanyon çevresinde kamp atacağınız işletme haricinde market ya da büfe bulunmadığından yeme içme alışverişini Antalya’dan yapmak ya da hazırlıklı gelmek gerek. Uygun mevsimde giderseniz nehirde rafting de yapabilirsiniz.
Köprülü Kanyon gezi rehberi:
KÖPRÜLÜ KANYON NEREDE NASIL GİDİLİR
32. Campo Portakal Eco Glamping, Çıralı – Antalya
Çıralı, Olimpos’a olan yakınlığı ile kamp için Antalya’daki en uygun bölgelerden biri. Çıralı’da kalabalıktan uzakta, portakal bahçeleri içinde yer alan Campo Portakal; glamping konseptinde hizmet veriyor. Kendi çadırınızı kuramıyorsunuz; ancak işletmenin farklı büyüklüklerdeki bohem çadırları kamp konusunu zaten bambaşka bir deneyime taşıyor. İşletmede duş, tuvalet, elektrik, mutfak ve wifi internet gibi her türlü imkan mevcut.
Kendi bahçelerinde tamamen ekolojik tarım ilkeleriyle yetiştirilen mevye ve sebzeleri ücret karşılığı alabiliyor, yemeğinizi de kendiniz pişirebiliyorsunuz. Olimpos çevresinin de kamp kafasına çok uygun olduğunu kabul edersek glamping deneyimi için tercih edilecek en iyi seçeneklerden biri kesinlikle burası.
Olimpos gezi rehberi:
OLİMPOS’TA GEZİLECEK YERLER OLİMPOS VE ÇEVRESİ
33. Engin Pansiyon, Çıralı – Antalya
Olimpos sahiline kamp atılmadığı için sahil kenarı en iyi kamp alanları genellikle Çıralı çevresinde toplanmış. Hem denizin dibinde, hem Olimpos’a yakın olacağınız düzenli bir kamp işletmesi arıyorsanız, bu çevredeki en iyi seçeneklerden biri Engin Pansiyon. Burada hem pansiyon oda seçenekleri hem de ağaçların altında çadırınızı kurabileceğiniz ya da karavanınızla gidebileceğiniz kamp alanı yer alıyor.
Ailece de gidilebilecek, geceleri sakin bir yer. Buzdolaplarını kullanabiliyorsunuz, yemeğinizi kendiniz yapabiliyorsunuz, kahvaltı servisleri da var. Yemekle uğraşmak istemeyenler için Çıralı çarşısı da oldukça yakın.
34. Bellerofon Camping, Çıralı – Antalya
Çıralı’da çadır kampı için gidebileceğiniz bir diğer yer de Bellerofon Camping. Burada hem çadırınızı kurabileceğiniz bir kamp alanı, hem de Bellerofon’un karavanlardan dönüştürdükleri evler bulunuyor. Özellikle, teras ve hamakları ile karavan odalar da konaklamak için oldukça güzel. Kamp yapacaklar için elektrik, duş, tuvalet, wifi internet, buzdolabı ve bulaşık yıkama alanı mevcut.
Kahvaltıyı kendiniz hazırlayabilir ya da işletmeden alabilirsiniz. Yemek için mutfaklarını kullanabilir ya da Çıralı’daki mekanları tercih edebilirsiniz.
Ortam, Çıralı’nın geneli gibi yeşilin içinde, portakal ağaçlarıyla dolu. Kamp alanının denize yakınlığı da bir diğer güzelliği. Karavan odaların fiyatı sezona göre değişiyor, günlük 300 TL – 400 TL arasında. Çadır kurmak istiyorsanız o da sezonda kişi başı 60 TL.
35. Can Mocamp, Kaş – Antalya
En sevilen tatil rotalarından Kaş’ta kamp atılacak yer arıyorsanız, merkeze yürüme mesafesindeki Can Mocamp aklınızda olsun. Zeytin ağaçları ile çevrili Can Mocamp’ta bungalov, pansiyon oda ve hazır çadır seçenekleri var, kendi çadırınızı da kurabiliyorsunuz.
Kamp için ihtiyacınız olacak duş, tuvalet, elektrik, internet gibi her şey burada mevcut, işletmenin bistro barı var ve bazı gecelerde canlı müzik dinletisi oluyor. Türkiye’nin sürdürülebilir turizm merkezi olan Kaş’ta bu konseptte hizmet veren işletmelerden biri olarak Can Mocamp da tesisi içerisinde sürdürülebilir turizm gerekliliklerini tümüyle uyguluyor.
Kaş gezi rehberleri:
KAŞ GEZİ REHBERİ: KAŞ’TA GEZİLECEK YERLER VE ÖNERİLER
KAŞ’IN EN GÜZEL PLAJLARI VE KOYLARI
KAŞ’TAN KEKOVA’YA TEKNE TURU: KOYLAR, KEKOVA, SİMENA
36. Kaş Joy Glamping, Kaş – Antalya
Bir glamping önerisi de Kaş’tan gelsin. Apart odaları, pansiyonları, bungalovları ve kütük evleri ile hizmet veren Kaş Joy Glamping’in glamping çadırları da kamp deneyimi için oldukça ideal. Büyük bohem çadırların yanı sıra kendi çadırınızla gitmek istiyorsanız, onlar için de bambudan hazırlanmış platform alanları bulunuyor. Konforlu, temiz, huzurlu ve sakin bir yer; çok ilgili bir işletme. Özelliklerine göre fiyatları da oldukça makul.
Glamping çadırlar gecelik 200 TL – 225 TL arası, kendi çadırınızı kuracaksanız gecelik 50 TL. Elektrik, duş, tuvalet, wifi internet, ortak mutfak alanı mevcut; kendi kahvaltı servisleri de var. İşletmenin ayrı ücretlendirmeyle tüplü dalış, trekking, Likya yürüyüşü, kano, jeep safari ve tekne turu gibi aktiviteleri de var.
37. Kaş Evren Camping, Kaş – Antalya
Merkeze yürüme mesafesindeki Kaş Evren Camping, merkezin hareketli sosyal yaşamının ardından kendinizi bir anda doğa içinde bulacağınız bir kamp işletmesi. Limana bakan manzarası, doğal ortamı, plajlara yakınlığı, temizliği ve olanakları ile çok seviliyor. Kendi çadırınızı kurabiliyorsunuz, yoksa buradan da kiralayabiliyorsunuz.
Duş, elektrik, su, tuvalet, mutfak ve wifi mevcut; masalarla dolu ortak alanı da çok güzel. Çadır kurulan alanlardaki ahşap platformlar çadır konforunu sağlıyor, çadırlar arasındaki mesafe de sıkışık değil. Konumu her yere yakın olduğu için hiç düşünmeden rezervasyon yaptırabileceğiniz ender yerlerden. Böylece, Kaş’ın keyfini araç ihtiyacı duymadan yürüyerek çıkarabilirsiniz. Günlük ücreti kişi başı 50 TL.
38. Salda Gölü, Yeşilova – Burdur
Göl, 1989 yılında doğal sit alanı ilan edildiği için istediğiniz yerde kamp atamıyorsunuz ama belirli noktalarda kamp kurulabiliyor. Yeşilova Belediyesi Halk Plajı ve Ayyıldı Çadır Kampı; duş, tuvalet, elektrik ve yeme içme ihtiyaçları açısından tercih edilebilecek en iyi seçenekler. Bu iki yerde kendi çadırınızla ya da işletmeden çadır kiralayarak konaklayabilirsiniz.
Genel olarak fiyatlar makul. Yalnız, konfor ve temizlik anlamında çok fazla beklentiye girmemek gerek; temizlik de hem çevrede hem tuvaletlerde sorun olabiliyor. Sezon dışı gidilirse memnun ayrılma ihtimaliniz daha yüksek.
Salda Gölü gezi rehberi:
SALDA GÖLÜ’NDE NE YAPILIR: SALDA GÖLÜ GEZİ REHBERİ
39. Panorama Camping, Göreme – Nevşehir
Kıyıları geçelim, biraz da İç Anadolu’da kamp atalım diyenler için en güzel rotalardan biri şüphesiz Kapadokya. Panorama Camping; hem Göreme’de gezilecek yerlere yakınlığı hem de Göreme manzarası ile Kapadokya’nın en iyi kamp yerlerinden biri. Bir de sahibi Ahmet Abi var ki herkes onu konuşuyor. Kendisinin güler yüzü, ilgisi ve gezi rotalarına olan desteği, Panorama Camping’in bonusu.
Kamp alanında duş, tuvalet, elektrik, çamaşırhane, wifi internet, havuz ve mutfak mevcut. Otantik bir kamp deneyimi için gelinebilecek en güzel yerlerden biri burası, üstelik balon manzarasını izlemek ve fotoğraflamak için konumu da ideal. Kendi çadırınızı kurabiliyorsunuz, çadırınız yoksa buradan kiralayabiliyorsunuz. Önceden rezervasyon yaparsanız, kendi çadırınızla kişi başı 50 TL.
Kapadokya gezi rehberi:
KAPADOKYA’DA YAPILACAKLAR: GİTMEK İÇİN 10 NEDEN
KAPADOKYA’DA BALON TURU: NASIL YAPILIR, NE KADARA GELİR
Türkiye’nin en iyi kamp alanları ve en güzel kamp yerleri listemizin sonuna geldik! Sizlerin de kamp yeri tavsiyelerini yorumlara bekliyoruz! Gidip memnun kaldığınız yerleri bizimle paylaşın ki listeyi hep birlikte büyütelim! 🙂 Bizi takip edin, birlikte gezelim!
Çok güzel kamp alanları paylaşmışsınız, teşekkürler.
Tavsiye edeceğiniz bi kamp alanı varmı arkadaşlar bu yaz değişik yerleri keşfetmek istiyorum,