Kuşadası’ndan 1,5 saatlik hızlı feribot yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Samos, Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın konumdaki adası. Türkiye’den direkt gidilen Yunan adaları arasında biz Samos’u ayrı bir yere alıyoruz. Çünkü; Samos gerçekten de Yunanistan’ın en yeşil, doğası en zengin adalarından biri. Ayrıca, sayısız bakir plajı ile de diğer Yunan adaları arasında favorilerimizden. Biz de bu yazıda Samos plajlarını ve Samos’ta denize girilecek en güzel yerleri listeledik. Samos en iyi plajlar listesini merak ediyorsanız yazımıza göz atmayı unutmayın!

Tatil tercihlerinize göre listedeki plajlara öncelik verebilirsiniz. Ancak, bu gezi için çantanızda mutlaka deniz ayakkabısı olmasını öneririz. Adanın plajlarının geneli taşlık ve çakıllı, kumlu tek bir plajı var.

Başlamadan önce Samos Adası hakkındaki diğer yazılarımız:

Samos Adası Gezi Rehberi ve Samos Adası’nda Gezilecek Yerler

Samos Adası’nda Nerede Kalınır | Samos Adası Konaklama Rehberi

En Güzel Samos Plajları

1. Kerveli:

Kerveli, Samos Adası’nın merkezi olan Vathy’e 7 kilometre mesafede ve ona en yakın plajlardan biri. Çakıllı plajı olan bu küçük koyda şemsiye ve şezlong olmasa da bir tane işletme mevcut. Gölgelik alan için de ağaç altları var. Plajın Samos’un yeşil doğası ile çevrili olması da burayı son derece keyifli bir yer haline getiriyor. Ek olarak, Kerveli’nin tam karşısı Davutlar sahili olduğu için de manzaranız Kuşadası!

2. Posidonio:

Merkeze yakın plajlardan bir diğeri olan Posidonio ile devam edelim. Kerveli’nin biraz ilerisinde, Vathy’e 14 kilometre mesafedeki Posidonio, küçük bir balıkçı köyü. Köyde salaş bir ortamı olan küçük bir koy ve plaj mevcut. Bu koya gelen tekneler haricinde genellikle sakin olan bir plaj. Yine bol yeşilli, işletmeler de var.

3. Psili Ammos:

Posidonio’nun biraz ilerisinde Samos’un kumlu plajlarından biri olan Psili Ammos var. Adada fazlasıyla çakıllı ve taşlık plaj göreceksiniz. Ancak, bunların yanında Psili Ammos bir Çeşme, Altınkum etkisi yaratıyor. 1 kilometrelik uzun ve geniş bir plaj alanı var. Plajın arkasında ise birçok taverna ve işletme bulunuyor.

Bu işletmelerden şemsiye ve şezlong kiralayabilir ya da plajı tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz. Bu plaj ayrıca Samos’taki favorilerimizden biri. Organize kum plajı ve sığ denizi ile çocuklu aileler için de ideal.

4. Pythagorion:

Samos’un en güzel köylerinden biri olan Pythagorion kıyısı birçok tavernanın olduğu güzel bir plaja sahip. Pythagorion popüler bir rota, haliyle hem köy hem de plajı daima kalabalık oluyor.

Biz Samos’a sezon öncesi gittiğimiz için henüz tüm mekanlar açılmamıştı. O yüzden de çok seçeneğimiz yoktu. Bu gezide sezon öncesi de açık olan Remataki Restaurant’ı denedik. Hem servisinden hem de yemeklerinden çok memnun kaldık.

Remataki tipik Yunan tavernası, çok tatlı bir aile işletmesi. Önünde geniş bir plaj alanı ve şezlongları var. Çakıllı, kumlu bir plajı var, denizi de sığ. Yani, çocukla gelmek için de uygun diyebiliriz.

5. Kokkari:

Samos’ta görmeniz gereken bir diğer köy de Kokkari. Kokkari için hem gündüz hem de gece adanın en renkli bölgelerinden biri diyebiliriz. Gezi esnasında bir deniz molası vermek isterseniz Kokkari plajına uğrayabilirsiniz. Plajı çakıllı, genel olarak hoş. Sahil boyunca Samos’un ünlü tavernaları sıralanıyor. Buranın dezavantajı, rüzgarlı günde denizinin çok dalgalı olması.

Biz yine sezon öncesi gittiğimizden çok fazla mekan alternatifimiz olmadı ama buradaki Meltemi Restaurant’a bayıldık! Meltemi’nin önünde şemsiye ve şezlonglar var. Hemen yanı da ücretsiz plaj alanı. Sahil boyunca böyle birçok alan bulmak mümkün.

6. Lemonakia:

Kokkari’deki bir diğer plaj olan Lemonakia’ya geldi sıra! Bizce burası Samos’un en güzel koylarından biri. Turkuaz bir deniz, tepelerle çevrili yemyeşil bir doğa, kum plaj ve cam gibi su! Plajda üç işletme var, şemsiye ve şezlongları bu işletmelerden kiralayabilirsiniz. Bu arada, plaj için aracınızı yukarıda bırakıp merdivenlerden aşağı iniyorsunuz. Sezon öncesi kapalı oluyor, Haziran ayından itibaren işletmelerden faydalanabilirsiniz. 

7. Tsamadou:

Kokkari’deki plaj alternatiflerinden Tsamadaou ile devam edelim. Lemonakia’nın gerisinde kalmayan, yine Samos adası plajları arasında en sevdiklerimizden biri. Plajı, koyu ve manzarası ile Lemonakia’ya çok benziyor. Bu koy için de aracınızı yukarıda bırakıp merdivenleri kullanıyorsunuz. Tsamadou’nun özelliklerinden bir diğeri; bir kısmının çıplaklar plajı olarak da kullanılması.

Plajda üç işletme mevcut. Biz genel plaj kullanımı olan noktadaki Navagos Beach Bar’ı tercih etmiştik ve memnun da kaldık. Burası ayrıca gün batımı için de çok güzel bir nokta. Şanslı bir günde mükemmel bir manzara yakalayabilirsiniz! Kokkari bölgesinde bir koy daha görmek isterseniz Tsamadou’nun yanındaki Tsabou plajı da aklınızda olsun.

8. Livadakia Beach:

Samos’ta egzotik bir plaj için istikamet Livadakia Beach! Burası konum ve dekorasyon olarak Çeşme ve Bodrum’daki beach’ler gibi ama fiyatları Yunan adaları seviyesinde. Koyun ince uzun şekli ve turkuaz, lacivert tonları biraz Kelebekler Vadisi’ni andırıyor. Bizce Samos en iyi plajlar listesinde zirveye oynayanlardan.

Pırıl pırıl bir suyu var, bir yere kadar da sığ bir kıyı. Plaj kum olduğu için tüm özellikleriyle birlikte çocuklu aileler için de uygun. Buradaki işletme de yine yaz sezonunda açılıyor, Mayıs ayında giderseniz koya giriş var ancak işletme kapalı.

9. Potami:

Samos limanlarından biri olan Karlovasi’nin biraz ilerisinde Potami Plajı yer alıyor. Potami de merdivenle inilen çok fotojenik bir koy. Uzun plajı çakıllı ve taşlı, doğası şahane. Plajın sahil kenarı hizasında ve üzerinde işletmeler var.

Sakin ve partisiz bir deniz keyfi buraya hafta içi gelmek daha uygun olur. Hafta içi oldukça huzurlu oluyor. Bir de rüzgarlı günlerde buranın denizi dalgalı olacağı için Potami iyi bir tercih olmaz.

10. Mikro Seitani ve Megalo Seitani:

Mikro Seitani ile Megalo Seitani plajları hem bakir plajları hem de yemyeşil manzarada trekking’i sevenler için ideal. Bu iki plaj için adanın görsel şöleni diyebiliriz; fakat ulaşmak için 1,5 saatlik bir yürüyüş yapmak gerekiyor. Mikro Seitani, kumlu ve çakıllı bir plajdan oluşan küçük bir koy. Onun hemen yanındaki biraz daha büyük olan Megalo Seitani ise kum plajdan oluşuyor.

İki plaj da işletmesiz. Buraya gelmeyi planlıyorsanız yeme içme anlamında hazırlıklı gelmeniz lazım. İşletmesiz ve trekking gerektiren ortamı sayesinde daima sakin ve tenha. Koylardaki taşlık alanlar için deniz ayakkabınız da yanınızda olsun.

Mikro Seitani ile Samos Adası Plajları Rehberi’nin sonuna geliyoruz, tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz.

Diğer Yunan Adaları Yazıları:

SAKIZ ADASI GEZİ REHBERİ – SAKIZ’DA GEZİLECEK YERLER

KOS GEZİ REHBERİ – KOS ADASINDA GEZİLECEK YERLER

RODOS GEZİ REHBERİ – RODOS’TA GEZİLECEK YERLER

MEİS GEZİ REHBERİ – GÜNÜBİRLİK MEİS