Basel Gezi Rehberi

İsviçre’nin kültür ve sanat şehri Basel’deyiz! Basel, Almanya ve Fransa sınırına yakın konumu ve üç ülkeye açılan havalimanı ile özellikle Alsace rotasına başlamak için ideal bir nokta. Basel, bizim için mimari açıdan oldukça beğendiğimiz, gezerken de sıkça ‘pahalı olmasa güzel şehir aslında’ dediğimiz bir yer oldu. Yakınlarda Alsace planınız varsa, gezinin 1 gününü de buraya ayırmak isteyebilirsiniz. Tam da bu nedenle, Basel gezilecek yerler listemizi de içeren Basel Gezi Rehberi’mizi özenle hazırladık! Bu yazıda, Basel’e nasıl gidilir ve Basel’de nerede kalınır hakkındaki önerilerimizi de göreceksiniz.

Basel, sanat etkinlikleri ve müzeleriyle öne çıkan bir şehir. Aslında, sadece Art Basel bile şehrin bu konuya olan özenini anlamaya yetiyor. Ayrıca, şehrin Ren Nehri boyunca uzanması da oldukça güzel manzaralar sunuyor. Tam da bu noktada, mimarisinin de oldukça iyi korunduğunu eklemek lazım. Tarihi Eski Şehir bölgesinde yürümek çok keyifli. Örneğin, Basel Katedrali ve Rathaus ise detayları ile en sevdiğimiz yapıları. Bu arada, oldukça kolay gezilen kompakt bir şehir. En iyisi lafı daha fazla uzatmayalım ve detaylara geçelim. Hazırsanız, Basel Gezilecek Yerler listemizle birlikte Basel Gezi Rehberi’mize başlıyoruz!

Basel’de Nerede Kalınır?

Basel Gezi Rehberi’mize en çok aldığımız sorulardan biriyle başlıyoruz! Basel’de nerede kalınır diyenler için ilk tavsiyemiz eski şehir bölgesi Altstadt olur. Burası, Basel’in tarihi merkezi ve başlıca turistik yerler hep yürüme mesafesinde. Buradan otel önerimiz Motel One’ın bu şubesi.

Altstadt haricinde bir diğer önerimiz ise Kleinbasel bölgesi. Eski şehir merkezi en turistik bölge olduğu için kalabalık oluyor. Kleinbasel ise daha genç ve canlı bir ortama sahip. Bu bölge, Ren Nehri’nin karşı kıyısında. Ayrıca, çok sayıda kafe, bar ve restoran alternatifi içeriyor ve Altstadt’a yürüme mesafesinde. Basel’de nerede kalınır sorusunun cevabı bizim için bu bölgede Consum Boutique Hotel ve Volkshaus Basel.

Eğer ki Basel’de nerede kalınır sorusunun cevabı sizin için daha uygun fiyatlı bir konaklama seçeneği ise Gundeldingen bölgesi aklınızda olsun. Burası tren istasyonunun da olduğu yer. Çevresinde çok sayıda uygun fiyatlı otel seçeneği oluyor. Ek olarak, Altstadt’a yine yürüme mesafesinde. Bu bölgeden Basel otel tavsiyemiz aşağıdaki başlıkta.

Basel Konaklama Tavsiyeleri: Basel’de Biz Nerede Kaldık?

Biz Basel gezimizde hem tren istasyonuna yakın, hem de gezi noktalarına yürüme mesafesinde olduğu için Gundeldingen bölgesini tercih ettik. Gundeldingen’de ise tercihimiz bu otel oldu. Burası hostel, otel ve apart odalar sunan popüler bir konaklama noktası. Biz otel tarafında ve iki kişilik odalarında konakladık. Her yeri yürüyerek gezdik, çok da rahat ettik. İstasyona yakın oluşu da bizim için ayrıca pratik bir çözüm oldu.

Ayrıca, otelimiz Basel gezisi boyunca toplu taşımayı ücretsiz kullanmamızı sağlayan Basel Card da sağladı. Bu şekilde de toplu taşımayı ücretsiz kullandık. Basel Card konusuna ulaşım başlığında detaylı değineceğiz. Basel’de nerede kalınır hakkında tüm önerilerimizi paylaştığımıza göre, Basel Gezi Rehberi’mizde artık gezilecek yerler notlarımıza geçebiliriz!

Detaylı Basel Konaklama Rehberi’miz ise burada:

BASEL KONAKLAMA TAVSİYELERİ: NEREDE KALINIR, 8 OTEL ÖNERİSİ

Basel Gezilecek Yerler

1. Basel Minster

Şehrin simge mimarilerinden biri olan Basel Katedrali ile Basel Gezilecek Yerler listemize başlıyoruz. Basel Minster, şehrin en dikkat çekici mimarilerinden biri. 12. yüzyılda inşa edilen bu görkemli katedral, Gotik ve Romanesk detayları ile şehirdeki favorilerimizden biri. Kırmızı kumtaşı cephesi, çift kulesi ve desenli çatısıyla Basel’in şehir siluetine eşsiz bir görünüm kazandırıyor. Katedrale giriş ücretsiz.

Ek olarak, buraya kadar gelmişken Münsterplatz’ın bir diğer güzelliğini de keşfetmeyi unutmayın. Basel Minster’e birkaç adım mesafedeki Pfalz Terası’ndan Ren Nehri’nin panoramik manzarasını izlemek buranın olmazsa olmazı. Teras sonrası meydanın çevresindeki diğer yapıları inceleyin, ara sokakları gezin. Burada gerçekten de çok hoş evler, detaylar var. Bu arada, Münsterplatz aynı zamanda Basel’in Noel pazarlarından birinin kurulduğu meydanlardan biri.

2. Basel Rathaus

Basel Belediye Binası

Basel Gezi Rehberi’mizde katedralin ardından şehrin tartışmasız en güzel binasına gidiyoruz! Rathaus, Basel’in ana meydanı olan Marktplatz’da göz alıcı mimarisiyle dikkat çeken şahane bir belediye binası. Aynı Basel Katedrali’ndeki gibi kırmızı taşla yapılan bu yapı, Gotik ve Rönesans stillerinin etkileyici detaylarını taşıyor.

Rathaus’un dış mimarisine ek olarak, renkli fresklerle süslenmiş iç avlusu ise bu yapıda en sevdiğimiz yer. Günümüzde de Basel’in yönetim merkezi olarak kullanıldığı için bazı bölümlerine giriş izni yok. Ancak, avlu kısmı ücretsiz ziyarete açık. Burası ek olarak Basel’de fotoğraf çekmek için de en güzel yerlerden biri.

3. Altstadt

Basel Marktplatz Meydanı

Basel gezilecek yerler listemize eski şehir merkezi Altstadt ile devam ediyoruz. Burası zaten Basel’de görmek isteyeceğiniz çoğu noktanın olduğu bölge. Orta Çağ’dan kalma yapılar, arnavut kaldırımlı sokaklar ve güzel mimarileri ile burada yürümek çok keyifli oluyor. Altstadt’ta özellikle Spalenberg, Andreasplatz ve Heuberg sokaklarını görmeyi ihmal etmeyin. Burada çok sayıda kafe ve restoran seçeneğiniz de olacak.

4. Basel Kunstmuseum

Basel Sanat Müzesi

Şehrin sanat müzesi Basel Kunstmuseum, Avrupa’nın en önemli sanat koleksiyonlarından birinin ev sahibi. Rembrandt, Van Gogh, Monet, Picasso ve Warhol gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleriyle dikkat çeken müze arşivi, Orta Çağ’dan günümüze uzanan geniş bir koleksiyonu sergiliyor. Gittiğiniz yerlerde müze gezmeyi seviyorsanız, burayı da listenize eklemenizi öneririz.

Basel Kunstmuseum, Pazartesi günü hariç haftanın diğer günleri ziyarete açık. Müzeye giriş ücreti 20 yaş üzeri için 30 CHF, Basel Card ile %50 indirimli şekilde 15 CHF.

5. Historisches Museum Basel – Barfüsserkirche

Basel Tarih Müzesi

Basel Gezi Rehberi’nde sıra şehrin tarih müzesine geldi. Tarihi Barfüsserkirche kilisesinde yer alan bu müze, detaylı şekilde Basel tarihini ele alıyor. Orta Çağ’dan modern döneme uzanan koleksiyonunda, Basel kültürünü yansıtan sanat eserleri, el yazmaları, mobilyalar ve dini objeler mevcut. Müzenin yer aldığı kilise ise kesinlikle görülmeye değer.

Basel Tarih Müzesi, Pazartesi günleri haricinde her gün ziyarete açık. Giriş ücreti 18 CHF. Önemli bir not olarak, bu müzenin bileti Haus zum Kirschgarten ve Music Museum’da da 7 gün boyunca geçerli. Yani, 1 biletle 3 müze gezisi diyebiliriz.

6. Fondation Beyeler

Basel’deki en iyi müzelerden biri olan Fondation Beyeler’i Basel gezilecek yerler listemize eklemesek olmazdı. Bir kere, müzenin doğa ile iç içe olan eşsiz mimarisi Renzo Piano tarafından tasarlanmış. Ayrıca, çok da etkileyici bir modern sanat ve çağdaş sanat koleksiyonuna sahip. Koleksiyon içinde Monet, Picasso, Rothko, Warhol ve Giacometti gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini göreceksiniz özetle.

Her ne kadar Basel gezi listesine eklesek de Fondation Beyeler aslında Riehen’de yer alıyor. Basel’den Riehen’e ulaşmak arabayla 15 dakika, trenle ise 20 dakika sürüyor. Müze her gün ziyarete açık. Son olarak, müzeye giriş ücreti 30 CHF, Basel Card ile %50 indirimli şekilde ise 15 CHF.

7. Tinguely Museum

İsviçreli ressam ve heykeltıraş Jean Tinguely’nin eserlerinin kalıcı sergisini içeren Tinguely Museum, Ren kıyısında yer alıyor. Özellikle, Basel’de geniş vaktiniz olacaksa bu müzeyi de Basel’de gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz. Müzenin koleksiyonu ise oldukça farklı. Tinquely’nin mekanik heykeller, interaktif enstalasyonlar ve sıra dışı tasarımlar eşliğinde sanatla mühendisliği yaratıcı şekilde bir araya getirdiğini söylemek mümkün.

Müze, Pazartesi günleri haricinde her gün ziyarete açık. Perşembe günleri akşam 21:00’e dek açık. Giriş ücreti 18 CHF, Basel Card ile %50 indirimli şekilde ise 9 CHF. 16 yaş altına giriş ücretsiz.

8. Spalentor

Spalentor, Basel’in Orta Çağ’dan günümüze kadar korunmuş en etkileyici şehir kapılarından biri. 14. yüzyılda inşa edilen bu yapı, süslü kuleleri ve taş detayları ile dikkat çekiyor. Eski Şehir’e giriş noktalarından biri olan Spalentor’u Basel gezi rotanıza eklemeyi unutmayın.

9. Ren Nehri Kıyısı & Mittlere Brücke

Basel gezilecek yerler listemizdeki birkaç noktada Ren Nehri kıyısından bahsettik, burada tekrar özetleyelim. Eski şehir dokusundan biraz uzaklaşıp şehri bir de nehir kıyısından izlemek için Ren Nehri kıyısındaki yürüyüş yolları ideal diyebiliriz.

Ren Nehri demişken, bu bölgede Basel’in en eski köprülerinden biri olan Mittlere Brücke’yi de es geçmeyelim. 13. yüzyılda yapılan bu tarihi köprü, Basel’in iki yakasını birbirine bağlıyor. Hem fotojenik açıdan hem de şehrin simgelerinden biri olarak Basel yürüyüş rotanızda olsun dediğimiz bir nokta.

10. Vitra Design Museum

Basel’de uzun vakti olanlar için bir diğer önerimiz ise yine şehir merkezinden biraz uzakta yer alan Vitra Design Museum. Bir Frank Gehry tasarımı olan ilgi çekici mimarisine ek olarak tasarım müzelerini gezmeyi sevenler için de oldukça iyi bir koleksiyonun ev sahibi. Vitra Campus’ta yer alan müzede mobilya tasarımı, mimarlık ve endüstriyel tasarım üzerine ilham verici sergiler oluyor. Yolunuz düşecekse, programına göz atmayı ihmal etmeyin.

Müze, her gün ziyarete açık. Kampüste sergiler iki farklı mekanda gerçekleşiyor. Biletlerini ayrı ayrı veya kombine olarak alabilirsiniz. İki mekanın içinde olduğu biletin ücreti kişi başı €23. Programı için buraya bakabilirsiniz.

11. Basel Avluları

Basel Noel Avluları

Basel’in özellikle Altstadt bölgesindeki yapıların çoğunda geniş iç avlular var. Bu avlulardan bazıları ise Noel dönemine özel süslenip ışıklandırılıyor. Basel’in dört bir yanını saran bu renkli etkinliğe ise Magical Courtyards adı veriliyor.

Özetle, Basel’e Noel döneminde gidecekseniz, yürüyüş rotanıza bu avluları da eklemeyi unutmayın. Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Basel’de Ne Yenir?

basel yeme içme önerileri

Basel Gezi Rehberi’mizde, Basel’de ne yenir diyenler için yemek önerilerimizi de eklemek istedik. Burası Alman ve Fransız lezzetlerinin etkisinde oluşmuş karma bir mutfağa sahip.

Basel gezisinde deneyebileceğiniz yemekler arasında; bademli ve zencefilli kurabiye Basel Läckerli, armutlu hamur işi Birnenweggen ve patates mücveri Rösti var. Geleneksel restoranlarda deneyebileceğiniz lezzetlerden bir diğeri ise un çorbası Basler Mehlsuppe.

İsviçre, biraz da peynir demek! O yüzden, hazır buraya gelmişken Fondü denemek de iyi bir seçim. Fondü, eritilmiş peynirin ekmekle yendiği bir İsviçre klasiği. Eritilmiş peynirin patates, turşu ve soğanla servis edildiği yemek ise Raklet. Raklet bazı büfelerde ekmek üzeri olarak da servis ediliyor.

Basel Kafe ve Restoran Önerileri

Basel’e Noel pazarı döneminde gittiğimiz için çok fazla kafe ve restoran deneme şansımız olmadı. Gittiğimiz yerler arasında La Columbiana en sevdiğimiz kahve barı, Gilden de en sevdiğimiz fırın oldu. Aynı bölgedeki Weber’s ve Kaffee Macher de diğer favorilerimiz.

Basel kendi içinde pahalı bir yer olduğu için restoranlarda yeme içme de bize kıyasla oldukça yüksek fiyatlı kalıyor. Bizce mekanlarda genel bir fiyat performans sorunu da var. Yemek için önerebileceğimiz yer ise Klara 13. Ortamı ve seçenekleri gayet iyi, Time Out Market gibi burası.

Basel’de Ulaşım

Basel Havalimanı Ulaşımı

Basel’de gezi noktalarının çoğunu yürüyerek gezmek mümkün. Yine de bazen hava ve mesafeye göre toplu taşıma kullanmak pratik oluyor. Şehirde ulaşım için otobüs ve tramvay en rahat seçenekler. Biletleri BVB firmasından alıyor, tek binişlik bilet ücreti 2.60 CHF.

Eğer ki Basel gezinizde Basel’de bir otelde kalacaksanız, oteller kalacağınız sürede geçerli Basel Card’ı ücretsiz sağlıyor. Basel Card online olarak da kullanılabildiği için, giriş gününüzde size e-mail ile iletiyorlar. Böylece Basel Card ile toplu taşıma ücretsiz oluyor, Havalimanından otelinize giderken kullanmaya başlayabilirsiniz. Kartın bir özelliği de Basel müzelerine ve birkaç noktaya %50 indirimli giriş sağlaması.

İsviçre’de Ulaşım

Her ne kadar Basel gezi notlarımızı paylaşıyor olsak da aramızda uzun İsviçre rotası planlayanlar olabilir. Eğer ki bu uzun İsviçre gezinize Basel’den başlayıp 15 güne kadar İsviçre’nin farklı şehirlerinde gezecekseniz Swiss Travel Pass almanızı öneririz.

Swiss Travel Pass, 3 günden 15 güne dek geçerli oluyor. Bu kart; İsviçre’deki 90’dan fazla şehir ve kasabada sınırsız otobüs, tren ve tekne kullanımına olanak sağlayan kombine ulaşım kartı. Ek olarak, İsviçre’deki 500 müzeye ücretsiz giriş imkanı da sunuyor. İsviçre gibi pahalı bir ülke için çok faydalı ve avantajlı bir kart olduğunu söylemek mümkün. Swiss Travel Pass’inizi buradan alabilirsiniz. Şimdi gelelim, Basel Gezi Rehberi’mizde ulaşım detaylarına!

Basel Mulhouse Havalimanı’ndan Basel Şehir Merkezine Ulaşım

EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg Havalimanı’ndan Basel şehir merkezine gitmek gerçekten çok kolay. Havalimanı, İsviçre (Basel), Fransa (Mulhouse) ve Almanya (Freiburg) olmak üzere üç ülkeye açılıyor ve buradan hepsine ulaşım mevcut. Havalimanından Basel’e, toplu taşıma ile aktarmasız ulaşabilirsiniz. Bunun için, İsviçre tarafından çıktıktan sonra 50 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Bu otobüs direkt Basel Tren İstasyonu’na (SBB) gidiyor. Yol ise 20 dakika sürüyor. Son olarak, tek kişilik bilet fiyatı 6,10 CHF, Basel Card ile ücretsiz.

Basel Mulhouse Havalimanı’ndan Mulhouse’a Nasıl Gidilir?

Basel'e Yakın Şehirler

Basel Havalimanı’ndan Mulhouse’a gitmek için öncelikle Fransa kapısından çıkmalısınız. Havalimanından Mulhouse’a önce otobüs, sonra da trene binerek aktarmalı şekilde gidilebiliyor.

Havalimanının Fransa çıkışından çıktığınızda karşınızda otobüs durağını göreceksiniz. Buradan kalkan 11 numaralı otobüs direkt olarak Saint-Louis Tren İstasyonu’na gidiyor. Yol 10 dakika sürüyor, bilet kişi başı €2,5. Şöfore ödeme yapmak mümkün.

İstasyonda indikten sonra ise buradan Mulhouse trenine bilet alıp treni bekleyin. St. Louis’den Mulhouse tren hızına göre 15-25 dk arası sürüyor. Biletler kişi başı €7,60 – €11,40 arası değişiyor.

Basel Mulhouse Havalimanı’ndan Colmar’a Nasıl Gidilir?

Basel Havalimanı’ndan Colmar’a gitmek için de yine Fransa kapısından çıkmalısınız. Havalimanından Colmar’a önce otobüs, sonra da trene binerek aktarmalı şekilde gidilebiliyor.

Havalimanının Fransa çıkışından çıktığınızda karşınızda otobüs durağını göreceksiniz. Buradan kalkan 11 numaralı otobüs direkt olarak Saint-Louis Tren İstasyonu’na gidiyor. Yol 10 dakika sürüyor, bilet kişi başı €2,5. Şöfore ödeme yapmak mümkün.

St. Louis Tren İstasyonu’na vardıktan sonra da gişeye gidip Colmar için tren bileti almalısınız. Bu istasyondan Colmar’a ulaşmak ortalama 50 dakika sürüyor. Bilet €17.

Basel Mulhouse Havalimanı’ndan Freiburg’a Nasıl Gidilir?

Basel Havalimanı’ndan Freiburg’a gitmek için İsviçre kapısından çıkmanız gerekiyor. Yani, Almanya’ya geçmek için de İsviçre tarafından çıkış yapacaksınız. Biz Freiburg’a havalimanından kiraladığımız araçla gittik. Ancak, toplu taşıma kullanmak istiyorsanız aşağıdaki yolu kullanmanız mümkün.

Havalimanından Basel’e gitmek için, önce 50 numaralı otobüsle Basel Tren İstasyonu’na gidin. Oradan da trenle 45 dakikada Freiburg’a ulaşabilirsiniz. Ek olarak, Basel Havalimanı’ndan Freiburg’a giden Flixbus otobüsleri de oluyor.

İsviçre Para Birimi: Basel’de Euro Geçiyor Mu?

İsviçre Para Birimi

Basel gezi rehberimize önemli bir notla devam ediyoruz. İsviçre’nin resmi para birimi Euro değil, İsviçre Frangı (CHF). İsviçre her ne kadar Schengen bölgesinde olsa da esas para birimi olarak Euro kullanılmıyor. Dolayısıyla, burada Euro değil, CHF harcayacaksınız. İstisna olarak, bazı yerler Euro ödeme de kabul ediyor ancak bu durumda da yine para üstünü İsviçre Frangı (CHF) olarak alıyorsunuz.

İsviçre’de harcama ile ilgili bir diğer önemli konu da çoğu yerde kredi kartı ile ödeme kabul edilmesi. O yüzden, bu rotada yanınızda çok fazla nakit para taşımanızı önermeyiz. Özellikle, yeni nesil mekanlarda ve bazı markaların mağazalarında yalnızca kredi kartı ödemesi kabul ediliyor. Bu nedenle, İsviçre’ye gitmeden önce kredi kartınızın yurt dışında kullanıma açık olduğuna emin olun.

Basel’e Yakın Şehirler

Basel'e Yakın Gezilecek Yerler

Tüm Basel rotamızda buranın en çok konumunu sevdik diyebiliriz! Basel Gezi Rehberi’mizin başında, şehrin konumundan kısaca bahsetmiştik. Burada da birkaç rota tavsiyesi vermek istedik. Basel, hem Almanya hem de Fransa sınırına yakın olduğu için, bu geziye üç ülkeden farklı şehirler eklemek çok kolay oluyor.

Basel’den trenle ya da arabayla kısa sürede ulaşabileceğiniz yerler arasında İsviçre’den ilk akla gelenler Zürih, Bern ve Luzern. Üç rota da ortalama 1-1,5 saat alıyor. İsviçre’nin yanı sıra buradan Almanya’ya geçmek isterseniz, 50 dakika uzaklıktaki Freiburg ilk tavsiyemiz. Freiburg, gerçekten de çok keyifli ve uygun fiyatlı bir şehir. Özellikle, Basel’den sonra gezi bütçesine ilaç gibi geldiğini ekleyelim.

Bu rotanın son yıllarda bu derece popüler olmasındaki en önemli neden ise şüphesiz ki Alsace’a çok yakın olması. Colmar Noel pazarlarının ünü ortada, işte bu nedenle de bu rotayı Basel ile birleştirmek çok kolay. Basel’den Colmar’a ulaşmak 50 dakika sürüyor. Türkiye’den Colmar veya Alsace’a zaten Basel uçuşu ile gidiyorsunuz. Böylece, dönüş öncesi 1 günü buraya ayırmanız çok pratik olur. Colmar ve Alsace kasabalarına ek olarak, Basel’den 30 dakika mesafedeki Mulhouse da bir seçenek.

Basel Kaç Günde Gezilir?

Kısa cevap için 2 gün diyebiliriz. 2 günde Basel gezilecek yerlerin tamamını görmek mümkün. Eğer ki seçmece ilerleyecekseniz, 1 günde de birçok yeri gezebilirsiniz.

Basel’den yakın şehirlere geçme planınız varsa, 2 günün üzerine de o rotaların gezi süresini ekleyin. Bu rotayı Colmar ve Alsace rotası ile birleştirmek isterseniz, Basel için 1 gün ayırmak yeterli olur.

Basel Noel Pazarları

Basel Barfüsserplatz Noel Pazarı

Basel Noel pazarları şehrin 3 farklı noktasında kuruluyor. Bunlardan ilki, aynı zamanda en büyük Basel Noel pazarı olan Barfüsserplatz’da kurulan. Burada hem hediyelik hem de yeme içme açısından çok fazla alternatif oluyor. Fiyatlar İsviçre standardında diyebiliriz.

Barfüsserplatz’ın yanı sıra Basel Katedrali’nin çevresindeki meydanda kurulan Münsterplatz Noel pazarı da listenizde olsun. Burası, Barfüsserplatz pazarına göre daha küçük ama gezmesi keyifli. Özellikle, katedral mimarisi ile yürüme mesafesindeki Pfalz terasından Ren nehri manzarası görülmeye değer. İki pazar da eski şehir merkezinde, birbirine çok yakın konumda.

Barfüsserplatz ve Münsterplatz Noel pazarlarına ek olarak Claraplatz’da da bir Noel pazarı oluyor. Yalnız, bu pazar 3-4 standdan oluşuyor. Dolayısıyla, Claraplatz için Noel pazarı demek biraz haksızlık olur gibi. Noel köşesi diyelim biz ona en iyisi…

Basel Noel Pazarları Ne Zaman Kuruluyor?

Basel Noel pazarı her yıl Kasım ayı sonuna doğru başlıyor ve Noel günü öncesinde sona eriyor. Tarihler için örnek vermek gerekirse, 2024 yılında 28 Kasım – 23 Aralık arasında gerçekleşmişti. Noel gezisi planınız varsa, biletlerinizi almadan önce tarihleri internetten mutlaka kontrol edin.

Basel Münsterplatz Noel Pazarı

Basel Gezisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Basel pahalı bir şehir mi?

Diğer Avrupa şehirlerine kıyasla Basel pahalı bir şehir. Örneğin; bir çizburger menü 14,80 CHF. Yeni nesil kahvecide veya zincir mekanda kahve ise 6-8 CHF arası. Restoranlarda tabaklar 14-35 CHF arasında değişiyor.

Basel’e ne zaman gidilmeli?

Her mevsim uygun olur; ancak bahar ayları en ideali. Kış aylarında hava soğuk oluyor, yine de Noel döneminde hava yağışsız olduğunda keyifli bir şehir diyebiliriz.

Basel’de İngilizce bilmek yeterli mi?

Temel İngilizce bilmek yeterli olur. Genel konuşulan diller Almanca ve Fransızca olsa da İsviçre’de böyle turistik merkezlerde herkes İngilizce de bildiği için anlaşmak sorun olmuyor.

Basel’de Euro kullanılıyor mu?

İsviçre para birimi İsviçre Frangı (CHF). Ancak; çoğu restoran ve kafe Euro ödeme de kabul ediyor. Ayrıca, çoğu yerde nakit yerine kredi kartı ile ödeme tercih ediliyor.

Basel’de mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Altstadt, Basel Minster, Rathaus, Spalentor ve Kunstmuseum görülmesi gereken tarihi yerler arasında. Ayrıca, Ren Nehri kıyısı ve üzerindeki Mittlere Brücke de Basel’in en iyi manzaralarına sahip.

Basel’de en iyi alışveriş caddeleri hangileri?

Freie Strasse, Spalenberg ve Marktplatz en çok öne çıkan alışveriş caddeleri.

Basel’den günübirlik nerelere gidilir?

Zürih, Colmar ve Freiburg trenle gidilecek en popüler yerler. Bu rotaları günübirlik veya 2 günlük rotalar olarak planlamak mümkün.

En çok sorulan sorular ile birlikte Basel Gezilecek Yerler: Detaylı Basel Gezi Rehberi yazımızın sonuna geldik. Tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Bu Gezinin Diğer Yazıları:

COLMAR GEZİLECEK YERLER: TÜM DETAYLARLA GEZİ REHBERİ

COLMAR’DA NEREDE KALINIR: EN GÜZEL BÖLGELERDEN 14 TAVSİYE

FREİBURG GEZİLECEK YERLER: 11 NOKTA İLE DETAYLI GEZİ REHBERİ