İzmir’den mükemmel bir kaçış noktası olan Sakız Adası’nın gezilecek yerleri ve köyleri kadar plajlarını da çok seviyoruz! Bizce Sakız Adası’nın en güzel yanı; kum plajlardan volkanik çakıllıya, işletmesiz turkuaz koylardan organize plajlara kadar herkesin seveceği kıyılara ev sahipliği yapması. Söz konusu bir ada rotası olduğu için Sakız’da da koy ve plaj bol tabii ki! Alternatif de çok olunca kısa süreli bir gezi için insan hangi plaja gideceğini seçmekte biraz zorlanabiliyor. O yüzden, bu yazıda en güzel Sakız adası plajlarını listeledik!

Tatil tercihlerinize göre listedeki plajlara öncelik verebilirsiniz. Bu gezi için çantanızda mutlaka deniz ayakkabısı da olsun. Özellikle, işletmesiz koylarda ihtiyacınız olacak.

Başlamadan önce Sakız Adası hakkındaki diğer yazılarımız:

Sakız Adası Gezi Rehberi ve Sakız Adası’nda Gezilecek Yerler

Sakız Adası’nda Nerede Kalınır | Sakız Adası Konaklama Rehberi

En Güzel Sakız Adası Plajları

1. Mavra Volia:

Adanın güneyinde kalan ve bizce en güzel plajlarından biri olan Mavra Volia’nın özelliği; volkanik çakıl taşlarından oluşması. Plajın bu volkanik, siyah taşlardan oluşması koyun rengini de laciverte çevirmiş. Plajda bir işletme var; ancak şemsiye ve şezlong kiralanmıyor.

Plaj tamamen çakıldan oluştuğu ve kıyı da taşlık olduğu için deniz ayakkabısı gerekiyor. Plaj kısmının arkasında ağaçlık bir alan var, sakin günlerde buradaki banklardan faydalanabilirsiniz. Çocukla gitmek için uygun bir plaj olmadığını düşünüyoruz, ancak bizim favorilerimizden.

2. Vroulidia:

Sakız’ın güneyinde bir diğer sevdiğimiz plaj Vroulidia. Burası vadi arasında kalmış bir koy. Tepede bir kafe ve otopark alanı mevcut. Aracınızı bırakıp kafenin merdivenlerinden koya inebilirsiniz. Şemsiye ve şezlong yok, erken gidilirse ağaçların gölgesi bir artı olur. Taşlık bir koy olduğu için deniz ayakkabısı gerekiyor. Turkuaz renkli koyuyla pek seviyoruz Vroulidia’yı.

3. Agia Dynami:

Sakız Adası’nda tartışmasız en sevdiğimiz plaj Agia Dynami! Yine Sakız’ın güney koylarından biri olan Agia Dynami, adını da bu koyun tepesindeki kiliseden alıyor. İşletme mevcut değil, yakınında bir işletme yok.

Gölge alan için az sayıdaki büyük ağaçlar aklınızda olsun. Koyun geneli kumluk, çok mini çakıllı olsa da etrafında dolaşmak için deniz ayakkabısı iyi olur. Suyun rengi turkuaz ve koy gerçekten pırıl pırıl. Plaja giden yol ise çok düzgün. Yolda kırmızı uyarı oluyor ama endişelenecek bir şey yok. Plaja kadar devam edebilirsiniz. 🙂

4. Komi:

Adanın en organize plajlarından biri olan Komi; uzun, geniş kumsalı ve etrafında boylu boyunca dizilen mekanları ile plajda rahat etmek isteyenler için ideal. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Komi plajında yeme içme konusunda birçok alternatif mevcut. Plajda kafeler de var tavernalarda. Şemsiye ve şezlongları da bu işletmelerden kiralayabiliyorsunuz.

Yunanistan’ın genelinde plaj hizmetleri makul fiyatlarda olduğundan tüm günü burada geçirmek bile mümkün. Hafta sonları çok kalabalık oluyor, gitmek için çok geç saate kalmayın. Komi de Sakız’ın güney plajlarından.

5. Lithi:

Sakız Adası’nın batısındaki Lithi plajı, organize plajları sevenlerin hoşuna gidecek bir seçenek. Hem koyu güzel hem de plajın arkasında tavernalar mevcut. Bu tavernalardan şemsiye ve şezlong kiralanabildiği, işletmelerde duş ve tuvalet hizmeti de olduğu için gayet konforlu bir plaj hizmeti alıyorsunuz. Lithi’nin bir diğer özelliği ise kumlu bir plajın yanı sıra sığ bir denize sahip olması. Çocukla gezenler için son derece ideal diyebiliriz.

6. Nagos:

Sakız Adası’nda gezilecek yerler ve en güzel plajlar genel anlamda adanın doğusundan batısına uzanıyor. Kısıtlı vakit olunca kuzeye pek vakit ayrılmıyor; ancak rotayı tersten çizecekler ve uzun vakti olacaklar için Sakız’ın kuzeyinden de bir plaj önerelim. Nagos plajı, taşlık ve dalgalı bir kıyıdan oluşsa da tavernaları ile organize plaj hizmeti almayı sevenler için uygun bir seçenek olur.

7. Mirsinidi:

Sakız Adası’nın doğusunda kalan plajlarla devam edelim; Mirsinidi ve bundan sonrakiler adanın doğusundaki plajlar olacak. Organize bir plaj olmadığı için genelde Sakızlıların tercih ettiği Mirsinidi, turkuaz koyuyla bizim en sevdiğimiz plajlardan biri oldu. Hatta, burayı Datça’nın işletmesiz, yol üzeri koylarına benzettik.

Yaz sıcağında şöyle bir serinlemek için uğrayıp yola devam edilebilir bizce. 🙂 Plajı çakıllı, kumlu ancak taşlık kısımları da var. Rahat etmek için deniz ayakkabısı iyi olur. Şemsiye ve şezlong mevcut değil, ağaçların altı gölgelik alan için aklınızda olsun.

8. Glaroi:

Agia Dynami bizim için Sakız’ın favori plajı ise Glaroi de ikincimiz. Glari olarak da bilinen bu koy aslında tesisli ve organize bir hizmete sahip. Hatta, adanın en popüler ve en eğlenceli plajlarından biri olduğu için de yazın inanılmaz kalabalık oluyor.

Tabii, bunda vadi arasında kalmış mükemmel tondaki koyu da son derece etkili. Biz bu plaja sezon öncesi gittiğimiz için tesisi henüz açılmamıştı ve ağaçların altında çok keyif aldığımız birkaç saat geçirmiştik. Sezonda erken saatlerde, sezon dışı ise havanın güzel olduğu herhangi bir gün kesinlikle gidin deriz.

9. Karfas:

Karfas tamamı kum olan plajı ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin favorisi. Aynı zamanda Chios Town’a çok yakın olduğu ve çevresi de otellerle dolu olduğundan daima kalabalık ve çok tercih edilen bir bölge. Plaj boyu oteller ve işletmeler mevcut. Gayet konforlu bir hizmet alabileceğiniz organize bir plaj da var. Ayrıca, adanın merkezi olan Chios Town’a arabayla 10 dakika uzaklıkta. Bu yüzden de adada kısa süre vakit geçirecek olanlar deniz için burayı tercih edebilir.

10. Agia Fotini:

Karfas gibi Chios Town’a yakın bir diğer plaj da Chios Town’a araçla 20 dakika mesafedeki Agia Fotini. Plajın çevresinde çok sayıda otel, ev, taverna ve işletme mevcut. Bu tavernalardan şemsiye ve şezlong kiralayabilir veya işletmesiz bölümde denizin keyfini çıkartabilirsiniz.

Çakıl taşlı bir plaj olsa da etrafındaki konaklama alternatiflerinden dolayı aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Merkeze yakın olması nedeniyle, özellikle hafta sonu akşam üstü saatlerinde adanın en kalabalık plajlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Agia Fotini ile Sakız Adası Plajları Rehberi’nin sonuna geliyoruz, tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz.