En güzel yürüyüş rotalarından Likya Yolu’na, dünyaca ünlü Ölüdeniz Lagünü’ne, manzaraları ile Kelebekler Vadisi’ne ve Kabak Koyu’na ev sahipliği yapan Fethiye, yaz tatili denince akla gelen ilk rotalardan. Kendisi, hem doğası hem plajları ile Muğla’nın en güzel ve en popüler yerlerinden biri. Ayrıca, Rodos Adası’na çok yakın. Bu kadar sevilen bir yer olunca, biz de Fethiye Plajları’nı ve En Güzel Fethiye Koyları’nı listeleyelim istedik.

Fethiye’de nerede yüzülür, Fethiye’nin en güzel plajları ve koyları nerede diyenler toplansın, deniz çantaları da hazırsa anlatmaya başlıyoruz!

Fethiye Plajları

1. Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye’nin en sık tercih edilen plajlarından. Etrafında çokça kafe ve konaklama imkanı var. Ulaşımı ise Fethiye merkezden kalkan minibüslerle kolayca yapılıyor. Denizi sabah saatlerinde temiz, öğleden sonra ise biraz bulanıklaşıyor.

Çalış’ta yüzmek için en güzel zaman bizce sabah saatleri. Denizi genelde hafif dalgalı ve girişi çakıl taşlı. O yüzden, rahat etmek için deniz ayakkabısı kullanmak iyi olur. Denizi için de sığ diyemeyiz. Kıyıdan 1-2 metre ilerledikten sonra derinleşmeye başlıyor. Bu arada, plajda şemsiye şezlong kiralanabiliyor. Duş ve soyunma kabinleri de mevcut. Ek olarak, gün batımı için de Fethiye’nin en güzel noktaları arasında.

2. Ölüdeniz Halk Plajı – Belcekız Plajı

Belcekız Plajı, Fethiye’nin en ünlü plajlarından bir diğeri. Turistik bir nokta olduğundan etrafındaki kafe ve işletmeler de aynı sebeple oldukça pahalı. İşletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Ayrıca, otopark hizmeti de mevcut.

Eğer, halk plajını kısmını tercih ederseniz, o zaman havlunuzu kuma serip ücretsiz takılabiliyorsunuz. Biz buraya geldiğimizde aracımızı plajın dışına, hatta biraz da gerisine bırakıp ücret ödememiştik. Bu şekilde gelip sadece duş ve tuvaleti ücretli kullanmak da mümkün. Çok sık tercih edilen bir plaj olduğundan erken saatlerde gitmek gerek. Sezonda öğleden sonra otoparkında yer bulunamadığı bile oluyor.

3. Ölüdeniz Tabiat Parkı – Kumburnu Plajı

Fethiye’nin en temiz ve dalgasız plajlarından birisi olan Kumburnu, bizim de favorilerimizden. Plajın özelliği bir lagünü çevrelemesi. Dışardaki plaj açık denize, içerdeki ise lagüne bakıyor. Denizin girişi hafif çakıllı ve sığ.

Lagün kısmı koca bir havuz gibi ve dalgasız olduğundan çocuklu aileler için daha uygun. Plajda kano, yunus gibi su sporları imkanı da var. Kumburnu Plajı’na yaya ya da araçla giriş için ücret alınıyor. Ayrıca, iki plajda da şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Kumburnu’nda yüzmek çok keyifli olsa da yeme içme rakamları biraz yüksek.

4. Kabak Koyu

Babadağ’ın eteklerinde yer alan doğa harikası da Kabak Koyu, Fethiye’nin en güzel yerlerinden. Kabak’ı da gördükten sonra, Babadağ’ın dünyada korunan 100 dağdan biri oluşuna artık şaşırmamaya başlıyorsunuz. Kabak Koyu, üç tarafı dağ ile çevrili bir vadinin plajından oluşuyor.

Burası, son zamanlarda sağlıklı yaşam merkezlerinden biri olmuş durumda. Çok sayıda yoga ve meditasyon etkinliğine mekan oluşu ise sessizliğinden ve doğanın tam ortasında kalışından kaynaklanıyor. Bu ortamın bir nedeni de Kelebekler Vadisi’nin aksine Kabak Vadisi’ne karadan direkt ulaşımın olmaması.

Koya Ölüdeniz’den deniz yolu ile ulaşabiliyorsunuz. Bir diğer çözüm ise Fethiye’den kalkan dolmuşlarla önce Kabak’a gelip sonrasında patika yolu yürümek. Ancak, bu yol özellikle dönüşte çok yorucu oluyor.

5. Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi’nin görülmediği bir Fethiye gezisi düşünülemez! Ölüdeniz’den tekneyle ulaşabilir ya da Babadağ yolunu takiben Faralya köyünün trekking rotasını kullanabilirsiniz. Vadiye deniz yoluyla ulaşım en sık tercih edilen ve oldukça kolay. Belcekız’dan kalkan shuttle tekneleri gidiş-dönüş için kullanabilirsiniz.

Dağcılık sporuyla ilgilenen kondisyonlu kişiler ise Faralya’dan vadiye inen patika yolu tercih ediyor. Ancak, bunun fazlasıyla tehlikeli bir yöntem olduğunu eklemek gerek. Yani, denemeseniz iyi olur diyebiliriz. Kelebekler Vadisi’ndeki işletmeden şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Yeme içme, duş ve kabin olarak da her türlü imkan mevcut. Zaten çok sevilen bir kamp alanı olduğundan her şey çok organize.

6. Akmaz Plajı

Fethiye’nin makul plajlarından Akmaz, hem ücretsiz faydalanabileceğiniz hem de işletmesinden yararlanabileceğiniz plajlardan. Havlunuzu serip, şemsiyenizi kurabilir ya da işletmenin imkanlarından faydalanabilirsiniz. Restoranın diğer plajlara kıyasla daha ekonomik olduğunu söylemek mümkün. Denizin kıyısı taşlık. Bu yüzden, giderken deniz ayakkabısı götürmek iyi olur. Plajın hayvan dostu olduğunu da ekleyelim.

Akmaz Plajı için en iyi zaman sabah saatleri, suyu öğleden sonra bulanıklaşıyor. Plaja kendi aracınızla ya da Fethiye merkezden bineceğiniz Yanıklar dolmuşu ile ulaşabilirsiniz. Dolmuştan Adnan Menderes Caddesi kavşağında inmeniz ve sonrasında da 6-7 dakika kadar yürümeniz gerek.

7. Karataş Plajı

Karataş plajı Fethiye’nin işletmesiz sahillerinden. Yanınıza malzemelerinizi alıp piknik modunda takılmak için uygun bir yer. Deniz girişi hafif kumluk ve gayet temiz. Yakınlarında market olmadığı için giderken her şeyinizi yanınıza almanız gerek. Yemek için bir alternatif de yanındaki Akmaz Plajı’nda bulunan Deniz İncisi restorana yürümek. Fethiye merkezden Yanıklar dolmuşu ile ulaşmak mümkün.

8. Büyük Samanlık Koyu Plajı

Büyük Samanlık Koyu Plajı da Fethiye’nin ücretli plajlarından. Plajda fiyatları makul olan bir işletme var. Ondan şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Gitmeyi düşünüyorsanız yanınızda mutlaka deniz ayakkabısı olsun ve plajda da ayakkabısız gezmeyin. Yeşillikler içinde oldukça keyifli bir plaj. Ayrıca, dolmuşla ulaşım da var.

9. Küçük Samanlık Plajı

Fethiye’nin görece kumlu plajlarından biri olan Küçük Samanlık, karşıdan Şövalye Adası’na komşu. Plajın suyu epey durgun. Rüzgar almıyor ve genelde dalga olmuyor. Girişi kumluk, daha sonradan biraz taşlık ve kum şeklinde devam ediyor. Kısaca, çocuklu aileler için çok uygun. Zaten çocuklar için bir park ve denize giriş için iskele de bulunuyor.

Plajda bir aile tarafından işletilen kafe bulunuyor, genel durumu da oldukça temiz. Araçla giriş ücretli, otoparkı var. Şemsiye şezlong da kiralanabiliyor.

10. Günlüklü Koyu

İsmini koyda bulunan Günlük ağaçlarından alan Günlüklü Koyu, Fethiye koyları arasında ulaşımı zahmetli yerlerden. Fethiye merkezden direk dolmuş imkanı yok, Kargı ya da Yanıklar’dan kalkan dolmuşlarla gidilebiliyor. Araçla gitmek isteyenler için yolu oldukça düzgün. Araçla veya yaya olarak giriş ücretli. Şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor. Son olarak, plajda mangal ve ateş yakmaya izin verilmiyor.

11. Büyük Boncuklu Koyu

Denizi genellikle dalgasız ve girişten sığ olan Büyük Boncuklu Koyu, çocuklu aileler için de uygun. Plajı ve denizin girişi biraz taşlık olduğundan deniz ayakkabı ile gidilmesi iyi olur. Plajda yeme içme ihtiyaçları için bir kafe de mevcut. Üstelik, fiyatları da deniz kenarı için makul.

Duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanı da bulunuyor. Otopark ücretli. Ayrıca, şezlong ve şemsiye de kiralanabiliyor. Buranın bir eksisi; arka ağaçlık alanda mangal yakmanın serbest olması. Bu da bir zaman sonra dumanlar altında kalmak demek.

12. Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fethiye koyları arasında en sevdiklerimizden birine geldi sıra. Katrancı Koyu’na, sezon dışında giderseniz doğasına hayran kalıp çok seversiniz. Sezonda giderseniz ise kalabalığından dolayı aynı şekilde bakmayabilirsiniz. Bizce burası Fethiye’de hem yüzmek hem de kamp atmak için harika bir tabiat parkı. Diğer koylarda da olduğu gibi, araçla veya yaya olarak giriş ücretli. Organize bir kamp alanı olduğundan her şey mevcut.

Tabiat parkının içinde biri kamp alanı, biri piknik alanı olmak üzere iki koy yer alıyor. Şemsiye ve şezlong kiralamak istiyorsanız piknik tarafına geçebilirsiniz. Burada ağaçların altında bolca masa da bulunuyor. Eğer kendi şemsiye ve şezlongunuzla gidecekseniz, kamp alanı tarafını kullanabilirsiniz.

13. Soğuksu Koyu

Kayaköy bölgesinin hemen yakınında olan Soğuksu Koyu, adının hakkını verecek derecede serin suyuyla ünlü. Suyun serinliği, kayalar arasından gelen tatlı su kaynağının dökülmesiyle oluşuyor. Bu arada, koya yol yok. Yani, yalnızca tekne turlarıyla ya da özel teknelerle gelinebiliyor. Zaten kendisi de Fethiye tekne turlarının en sevilen rotası.

Suyunun çok temiz oluşu ve dibinin cam gibi görünür olması en sevilen özellikleri. Aynı anda yanaşan tekne kalabalığına denk gelmek istemiyorsanız ya özel tekne ile erken saatte ya da sezon dışında gelmek gerek. Yalnız baştan uyaralım; suyun 5 dakikadan fazla yüzülemeyecek kadar soğuk olduğu söyleniyor. 😊

Soğuksu Koyu ile Fethiye Plajları ve Fethiye Koyları yazımızın sonuna geldik. Tüm gezi notlarımıza ve fotoğraflarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından da ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Diğer Fethiye yazıları:

FETHİYE GEZİ REHBERİ: 2 GÜNDE GEZİLECEK YERLER

RODOS GEZİ REHBERİ: GEZİLECEK YERLER, PLAJLAR, MEKANLAR

RODOS PLAJLARI: ADADA DENİZE GİRİLECEK YERLER