Gezilecek yerleri, yüzülecek koyları saymakla bitmeyen Antalya, geçtiğimiz yaz bizi bir güzelliğiyle daha tanıştırdı. Kendimize yıllık izinleri çok harcamayacağımız, keyifli bir hafta sonu rotası bakınırken, aklımıza sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan Suluada ve çevresi geldi. Bu yazıda Adrasan Suluada nerede, Suluada’ya nasıl gidilir, Adrasan Suluada tekne turu ile ilgili detaylara değineceğiz.
Böylece bir hafta sonumuzu Olimpos’ta geçirmeye karar verdik ve yola çıktık. Planımızda Olimpos’u gezmek, ağaç evde konaklamak ve Suluada’yı görmek vardı. İkinci günümüz Suluada tekne turunda geçecekti ve sonunda pırlanta gibi bir kıyıya sahip olan bu küçük adayı göreceğimiz için çok heyecanlıydık!
Suluada tekne turu‘nun ardından anladık ki gördüğümüz hiçbir fotoğrafta filtre yokmuş! Suluada gerçekten cam gibiymiş ve gerçekten de anlatıldığı kadar muazzammış. 🙂 Övmeye biraz ara verip, Suluada Tekne Turu dosyasını açalım. Mayoları, havluları çantaya atın, Antalya’nın en harika noktalarından birinde yüzmeye gidiyoruz!
Suluada Nerede?
Suluada, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı küçük bir köy olan Adrasan’ın karşısında kalan bir Akdeniz Adası. Suluada’ya gitmek için Adrasan iskelesinden kalkan tekneleri kullanıyorsunuz. Adrasan sahilinden Suluada’ya ulaşmak rüzgarın ve denizin durumuna göre yaklaşık 45 dakika sürüyor.
Suluada’ya Nasıl Gidilir?
Suluada’ya gitmenin tek yolu Adrasan sahilinden kalkan tekne turlarına katılmak. Eğer, Adrasan dışında bir yerde konaklıyorsanız, kooperatif tekne turlarının kalkış saatini 10:00 -11:00 arası olarak belirlediğinden sabah erken bir saatte Adrasan’a gelerek bu turlara rahatlıkla katılabilirsiniz. Teknelerin kalkış saati mevsime göre değişeceğinden, gitmeden önce birkaç kaptanla konuşup saatini teyit etmenizde fayda var.
Suluada Tekne Turu
Suluada tekne turları, sabah 10:00 – 11:00 arası Adrasan sahilinden kalkıp önce Suluada’ya, sonra da çevresindeki birkaç koya gidiyor. Tekneler yaklaşık 6 saat Adrasan koylarında dolaştıktan sonra 17:00 – 17:30 gibi Adrasan iskelesine geri dönüyor.
Suluada tekne turu için daha önceden bir kaptanla anlaşmazsanız, iskeleye gittiğinizde sıradaki tekneye binip geziye çıkabilirsiniz. Tekneler bir kooperatife bağlı olduğundan ortak hareket ediyor, herkes bir şekilde birbirinin tanıdığı olduğu için tekne turu fiyatları da aynı.
Suluada Tekne Turu Rotası ve Adrasan Koyları
Suluada tekne turları Adrasan sahilinden kalktıktan sonra direkt Suluada’ya gidiyor. Yaklaşık 40 dakika boyunca bol rüzgarlı denizde süzüldükten sonra Suluada’nın ön sahiline varıyorsunuz. Suluada ön sahilde demirleyen tekne, rüzgarın durumuna göre 2-3 saat burada yüzme ve güneşlenme molası veriyor. Ön plajda herhangi bir işletme yok; havlunuzu kuma atıp turkuaz kıyının keyfini çıkarabilirsiniz!
Ön sahil keyfinden sonra yemek saati yaklaşıyor. Kaptan, ön sahilden kalktıktan sonra hemen yan tarafındaki arka koya geçiyor. Burası ilk durağa kıyasla daha içerde kaldığı için rüzgarsız ve gerçekten pırlanta gibi bir koya sahip. Bu koydaki mola ile birlikte yemek hazırlanmış oluyor.
Suluada’nın ardından istikamet Mavi Mağara olarak geçen koy! Çok derin bir nokta olduğundan alt kısımlarda foklar yaşıyormuş, bu nedenle de yüzmeye izin verilmiyor ama tekneler içeri kadar girip mağarayı gösteriyor zaten. Renginden dolayı Şirinler Mağarası olarak da adlandırılıyormuş.
Mavi Mağara’dan sonra tekne turunun son durağı Adrasan sahilinin solunda kalan Kargıcak Koyu. Çam ağaçlarının gölgesinde kalan kumlu koy çevrenin en çok sevilen koylarından biriymiş. Biz turkuaz koylardan sonra buraya pek ısınamasak da yüzenler halinden pek memnun görünüyordu. 🙂
Suluada Özel Tekne Kiralama
Grup tekne turlarının bir parçası olmak istemiyorsanız ve ben kafa dinlemek istiyorum diyorsanız, özellikle Mayıs ve Eylül sonu gibi düşük sezonlarda tekneleri özel olarak kiralayabilirsiniz. Rakamlar yine değişebilir; ancak ortalama 5000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerektiğini ekleyelim.
Suluada Tekne Turu Tavsiyesi
Biz Suluada tekne turumuzu internette araştırıp iletişime geçtiğimiz Ramazan Kaptan ile yaptık ve hem turdan hem de hizmetinden gerçekten çok memnun kaldık. Ramazan Kaptan tekneyi ailesi ile birlikte işletiyor, yaklaşık 15 yıldır da bu işi yapıyorlar. Aynı isimde birkaç kaptan olduğu için websitelerini buraya bırakalım, kendisinde cep numarasından da ulaşabilirsiniz: 0539 360 1997.
Merak edenler için belirtmekte fayda var; Adrasan Suluada tekne turlarının çoğu müzikli ama bu konuyu kaptan konuşup orta yolu bulursunuz diye düşünüyoruz. 🙂
Suluada Tekne Turu İçin En Güzel Zaman
Suluada son yıllarda aşırı popüler bir tekne turu lokasyonu haline geldiğinden, yaz aylarında inanılmaz kalabalık oluyor. Kooperatif teknelerin adalara varış ve çıkış saatini belirliyor olsa bile sonuçta küçük bir adaya aynı anda birkaç tekne dolusu insan iniyor. Haliyle yaz ayları Suluada için çılgın kalabalık dönemleri demek! Tavsiyemiz kesinlikle Mayıs ve Eylül aylarında gelmeniz. Mayıs ayı okullar henüz kapanmadığı için, Eylül ayı da okullar başladığı için güzel. 🙂
Adrasan Suluada nerede, Suluada’ya nasıl gidilir gezi notlarımızın böylece sonuna geldik. Suluada ve Antalya ile ilgili tüm fotoğraf ve gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşın. Bizi takip edin, birlikte gezelim!
Bu gezinin diğer yazısı: