Nereye gidersek gidelim, nerede yüzersek yüzelim; Kaş’ın yerini dolduramıyor. Biraz deniz, biraz kafa tatili arıyorsak günün sonunda geldiğimiz nokta hep aynı. Kaş, masmavi koyları, su altı güzellikleri, çok sayıda antik kenti ile her gidenin favorisi. Mümkünse emeklilikte taşınma hayali kurduran, kışın koyları, yazın ise sakinliği özlenen bir yer. Biz de bu yazıda en güzel Kaş plajlarını listeleyelim, ilk defa geleceklere rehber olsun istedik.

Gitmeden Önce: Bol taşlık plaj olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın!

En Güzel Kaş Plajları:

1. Kaputaş Plajı:

Kaş denince akla gelen ilk yer burası sanırım. Turkuaz ve cam göbeği tonlarında kıyısı ve beyaz çakıllı plajı ile Kaputaş’ın insanın içini açan bir özelliği var. Deniz akşamüstü dalgalanmaya başlıyor, en güzel fotoğraf da ya sabah erken saatte ya da akşamüstü çekiliyor. Kaş’ın merkezinden 15 dakikada ulaşacağınız Kaputaş Plajı’na kendi aracınızla ya da dolmuş ile gelmek mümkün.

Plaja ineceğiniz noktada küçük bir otopark alanı var; ancak sezonda burada yer bulmak neredeyse imkansız. Erken gelmek ya da toplu taşıma kullanmak en mantıklısı bizce en mantıklısı. Kaputaş Plajı’na giriş ücretsiz. Plajda belediyenin işletmesi ve kafesi hizmet veriyor. Plajda kamp kurmak yasak.

2. Seyrek Çakıl Plajı:

Kaputaş’a giderken karşımıza çıkan Seyrek Çakıl Plajı, Kaputaş’a giderken bir ıslanıp çıkmalık yol üstü koylarından. Biz onu biraz Datça’daki Kurubük koyuna benzettik. Özellikle sıcak yaz günlerinde arabayı sağa çekip hızlıca serinlemelik. Girişi ücretsiz. 

3. Akçagerme Plajı:

Mavi bayraklı Akçagerme Plajı, sığ ve dalgasız denizinden dolayı çocuklu ailelerin en sık tercih ettiği yer. Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından işletilen plajda basketbol, voleybol, plaj voleybolu alanları, tenis kortu, havuz ve su kaydırakları olan Aqua Park da var. Akçagerme Plajı’na giriş ücretsiz; tuvalet, duş, otopark, restoran ve kafe imkanları var.

4. Küçük Çakıl Plajı:

Küçük Çakıl Plajı’na koy desek daha doğru olacaktı galiba; çünkü aslında bir plaj değil. Kaş’ın merkezinde yer alan Küçük Çakıl Plajı’na yürüyerek 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Merkezden rahat geliniyor, girişinden kaynak suyu çıktığı için suyu çoğu zaman soğuk oluyor. Bu nedenle, yüzmek için daha ılık su sevenler Küçük Çakıl Plajı ile başta anlaşamayabilir.

Bir diğer önemli not; plaj kayalıklar üzerine kurulu olduğundan denize girmek için merdivenden inip çıkıyorsunuz. Ama hemen ekleyelim; Küçük Çakıl Plajı aynı zamanda Kaş’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden de biri. Derya Beach’te Meis Adası’na karşı kokteyl keyfi yapmadan Kaş’tan dönülmez, dönülemez!

5. Büyük Çakıl Plajı:

Küçük Çakıl’ın yanıbaşındaki Büyük Çakıl Plajı, yine merkeze yakın, sevilen Kaş plajlarından. Bu plajın denizinde kaynak olduğu için bir noktada çılgın bir soğuk geliyor ama yüzdükçe alışıyorsunuz. Ayrıca, inanabiliyor musunuz, Antalya’da soğuk koyları olan bir yerden bahsediyoruz. Özellikle günbatımı için tercih edilen Büyük Çakıl Plajı’nın turkuaz manzarası gerçekten de efsane. Plaja giriş ücretsiz, şezlong ve şemsiye kiralamak ise mümkün. Otoparkı var, aracınızla gidebilirsiniz.

6. İnceboğaz Plajı:

Küçük Çakıl Plajı’nda yüzerken üşüyenleri Çukurbağ Yarımadası’ndaki İnceboğaz Plajı’na bekliyoruz! Yarımadanın en ince bölümünde yer alan İnceboğaz Plajı’nın sol tarafı açık denize ve Meis Adası’na, sağ tarafı ise dalgasız olan Bucak Koyu’na bakıyor. Merkeze yakın ve daha sığ bir denizi olduğu için aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. İşletmesini Çınar Beach yapıyor; plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün. Merkezden kalkan minibüslerle ya da yürüyerek ulaşabilirsiniz.

7. Hidayet Koyu & Blanca Beach:

Kaş’ın favori plajlarından biri olan Hidayet Koyu, birkaç yıldır Blanca Beach tarafından işletiliyor. Şu an daha çok Çeşme’deki beach club ortamını sunduğu için özellikle sessizlik arayanların bizce sabah erken saatlerde gitmesi gerektiği bir yer. Mavi bayraklı Blanca Beach’in, yani Hidayet Koyu’nun akvaryum denizi çok meşhur; çünkü aynı zamanda Kaş’ın en sevilen su altı manzaralarından birini sunuyor.

Küçük Çakıl gibi kayalıkların üzerine kurulu Blanca Beach’e giriş ücretsiz, şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün. Plajın hem beach bölümü hem de şezlongsuz ve ücretsiz halk plajı kısmı bulunuyor. Otoparkı var, kendi aracınızla, merkezden yürüyerek ya da minibüsle ulaşabilirsiniz. Giderken yanınıza deniz gözlüğünüzü almayı unutmayın!

8. Limanağzı Koyu:

Limanağzı, Kaş’ın en sevilen koylarından bir diğeri. Kara yolundan yalnızca Likya yürüyüş yolunu takiben gelinen Limanağzı Koyu’na Kaş limanından kalkan teknelerle günübirlik ulaşım sağlayabilirsiniz. Tekne servisinin gidiş-dönüş ücreti içine şezlong ücreti de dahil. Delos, Bilal’in Yeri ve Nuri’s Bungalow, Limanağzı’nda sevilen işletmeler.

Hepsine günübirlik gelebilirsiniz, isterseniz Nuri’s Bungalow’da ve Delos’da kalabilirsiniz. Koya vardıktan sonra, aynı Bodrum’un Ortakent sahilinde olduğu gibi yalnızca yediğinizi, içtiğinizi ödüyorsunuz. Limanağzı’nda yeşilin izinde iyi yüzmeler! Şanslıysanız şnorkel ve deniz gözlüğü ile Caretta Caretta kaplumbağalarını bile görebilirsiniz.

9. Kaş’tan Kekova Tekne Turu:

Kaş’ın koylarını ve plajlarını konuştuğumuz bir yazıda Kaş’tan Kekova’ya tekne turunu atlamak olmaz. Merkezdeki acentelerden biri ile anlaşarak gerçekleştirebileceğiniz batık şehir Kekova tekne turunda Üçağız’dan başlayarak Kaş ve Kekova arasındaki koyları dolaşıp son olarak da Simena antik kentine gidiyorsunuz. Kekova tekne turunun insanı balığa döndüren masmavi koyları bir yana, Simena ya da yeni adıyla Kaleköy’ün tatlığı da bu tekne turunun bonusu. Tur içinde gideceğiniz Kekova Akvaryum Koyu ve Kekova Gökkaya Koyu ise bizim bu rotadaki favorilerimiz!

Konu buraya gelmişken ilgili yazımızı paylaşalım: Kaş’tan Kekova’ya Tekne Turu: Koylar, Kekova, Simena

10. Patara Plajı:

Kaş’ta yüzecek bu kadar çok koy ve plaj varken merkezden 45 dakika uzaklıktaki Patara Plajı’na gider misiniz bilemiyoruz. Antik kenti gezip sonra da üzerine bir plaj keyfi yapayım derseniz o zaman bu önerimizi de dikkate alabilirsiniz. Yeşilçam filmlerinin deniz ve çöl sahnelerinin çekildiği, antik kentin hemen yanı başındaki 18 kilometrelik Patara plajı, aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme merkezi.

Likya’nın önemli şehirlerinden biri olan Patara antik kentinin hemen ucundaki Patara Plajı’na Müzekart ile giriş ücretsiz. Patara Plajı’na özellikle akşamüstü gidip önce Patara antik kentini gezebilir, sonra plaja inip gün batımına kadar burada kalabilirsiniz. Denizinin bir hayli dalgalı olduğunu ekleyelim, gitmişken plajın ilerisindeki dev kumullarda Dubai’deymişçesine fotoğraf çekilmeyi de unutmayın. 😊

Mavi Bayraklı Kaş Plajları

Kaş’ın mavi bayraklı plajları arasında Blanca Beach, Derya Beach, Club Hotel Barbarossa & Villas, Narr Beach, Akçagerme Plajı var. Kalkan Halk Plajı, Kalamar Beach Club ve Patara Prince Resort da Kaş’ın mavi bayraklı plajları arasında.

Kaş’ın mavi bayraklı plajlarıyla birlikte Kaş’ın En Güzel Plajları ve Koyları yazımızın da sonuna geldik. Kaş ve Antalya’yla ilgili tüm fotoğraf ve notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından #journavelantalya ve #journavelakdeniz etiketleriyle ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Bu gezinin diğer yazısı:

KAŞ GEZİ REHBERİ: KAŞ’TA GEZİLECEK YERLER VE ÖNERİLER