Arabayla Yunanistan gezilerini sevenler için Thassos Gezilecek Yerler ve Thassos Gezi Rehberi’mizle geldik! Thassos adası, yemyeşil doğası ve adanın dört bir yanını saran kum plajları ile tam bir yaz tatili noktası. Bu konunun altını bir kere daha çizelim. Çünkü; özellikle Türkiye’ye yakın Yunan adaları arasında bu kadar çok kumlu plaj imkanı sunan başka bir rota var mıdır bilemiyoruz! Çepeçevre yeşil doğasını ve pırıl pırıl koylarını görünce de neden bu kadar sevildiğini hemen anlıyorsunuz. Peki, Thassos adasına nasıl gidilir ve Thassos’ta neler yapılır?

Thassos gezi rehberimizde, Thassos gezilecek yerler önerilerimizi ve en güzel Thassos plajlarını anlattık. Bu yazıda ayrıca Thassos’ta nerede kalınır diyenler için konaklama tavsiyelerimiz de olacak. Thassos adasına nasıl gidilir ve Thassos’ta ne yenir diyenleri de rehberimizi okumaya davet ediyoruz.

Thassos Konaklama: Thassos’ta Nerede Kalınır

Thassos adasının turist yoğunluğunu öncelikle Romanya, sonrasında da Bulgaristan, Türkiye ve Sırbistan oluşturuyor. Ada, bu coğrafyanın yazları favori noktası olduğu için Haziran’dan Eylül’e daima kalabalık oluyor. Bir de bu ülkelerin farklı resmi tatilleri düşünülünce, Thassos için bir gezi planı yapıldığında ilk iş konaklamayı yapmak gerekiyor. Son dakikaya bırakırsanız fiyatları çok yükseliyor ve seçenekler de bitmiş oluyor.

Bu nedenle, Thassos gezi rehberimize başlamadan önce, Thassos’ta konaklama konusuna da bir açıklık getirelim. Thassos’ta konaklama için ilk olarak adanın merkezi de olan Limenas öneriliyor. Keramoti feribot limanının olduğu bu bölge yeme içme mekanları açısından da çok zengin. Limenas’ın yanı sıra Limenaria da adanın ikinci büyük köyü olarak listenizde olsun.

Eğer ki otelden çıkayım, iki adımda kum plaja ulaşayım ama orada işletmeler de olsun diyorsanız Skala Potamias sizin için ideal olur. Ayrıca, bu köyün Golden Beach’e ev sahipliği yapması da şahane bir özellik. Thassos’ta daha sessiz, sakin bir alternatif için Skala Kallirachis ve Skala Rachoniou çevresi en iyisi.

Thassos Konaklama Tavsiyeleri

Thassos otelleri ve evleri konusunda ilk tavsiyemiz, bizim de kaldığımız ve kendine ait plajı olan bu deniz kıyısı ev. Mini mutfağı ve geniş bir balkonu olan, denizin tam içinde bir küçük ev burası. Sayesinde, Thassos tatilimizi çok sakin ve huzurlu geçirdik. Zaten evin olduğu Skala Kallirachis de sakinliği ile ünlü. Ek olarak, kaldığımız evin hemen yanındaki, ev sahibimizin aynı olduğu daha geniş şu ev de listenizde olsun.

Thassos’ta nerede kalınır diyenler için diğer önerilerimiz ise detaylı rehberimizde:

THASSOS’TA NEREDE KALINIR: EN GÜZEL OTELLER VE TAVSİYELER

Thassos Gezilecek Yerler

1. Marble Beach

Thassos denince akla ilk olarak Marble Beach geliyor. Marble Beach, beyaz çakıllı sahili ve turkuaz kıyısı ile bir dönem Yunanistan’ın Maldivleri olarak öne çıkmış. Haliyle, Thassos gezilecek yerler listesinde de daima başı çekiyor. Marble Beach, görsel açıdan harika dursa da aslında yapay bir plaj. Yakınında bir mermer ocağı var ve aslında plaj buradaki beyaz taşların kıyıya sonradan dökülmesi ile oluşmuş. Kıyısı da bu beyaz taşlar sayesinde turkuaz renkte.

Tabii ki gel zaman git zaman rengiyle, kıyısıyla tam bir Instagram plajı olmuş. Plajda işletmeli ve işletmesiz alan var. İşletmeli alanda kişi başı €25 şezlong ücretine 1 içecek dahil. Hızlı derinleşen bir kıyı ve çocuklu aileler için çok uygun olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca, hem öğle saatlerine doğru kalabalık çok artıyor, hem de denizde kirlilik oluyor. Yani, erken saatte ve sabah 08:30 gibi gelmek en iyi seçenek.

Plaja giden iki araç yolu var, Panagia köyü üzerinden ya da merkezden gidebilirsiniz. Merkezden gidilen yol diğerine göre daha düzgün ama en düzgün haliyle bile tozlu bir yol. Panagia köyü üzerinden gidilen yol yer yer çok bozuk, arazi araçları haricinde o yolu önermiyoruz.

2. Giola Lagünü

Thassos fotoğrafları arasında en çok gördüğümüz bir diğer yer ise bu turkuaz doğal havuzdu. Giola, doğal bir lagün. Görüntüsü çok hoş olsa da zamanla Thassos’ta bir turistik aktivite halini almış. Her gelen kenarını saran kayalıklardan havuza atlıyor. Haliyle, sezonda o kadar turist akınına uğruyor ki havuz kısmı artık berrak değil. Gerçekten bulanık bir görüntüsü var maalesef. Bizce sezon başı için daha iyi bir fikir.

Giola’da havuzun hemen yakınına kadar arabayla gidebiliyorsunuz. Ancak; yol epey bozuk ve kumlu. Özetle, aracınızı seviyorsanız yukarıdaki otopark alanlarına bırakıp 300-400 metre kadar yokuşlu patika yoldan yürüyün. Sabah çok erken saatlerde gelmekte yarar var. Yürüme yolu yaşlılar ve çocuklar için uygun değil. Otopark ve giriş ücretsiz.

3. Limenas

Keramoti feribot limanının da olduğu Limenas, adanın liman bölgesi olarak en hareketli yeri. Limenas’ta çok sayıda konaklama seçeneği ve yeme içme mekanı da yer alıyor. Burada ayrıca alışveriş yapabileceğiniz bir çarşı da var. Thassos’a gelmişken sokaklarında turlayıp çevresindeki mekanlara şans verebilirsiniz.

4. Thassos Köyleri

Thassos plajları için keşiflere ara verdiğinizde adanın kıyılarında ve dağlarında dizilen büyüklü küçüklü köyleri gezmek de bir seçenek. Köyler arasında en sevilenler Potos, Limenaria, Panagia ve Kazaviti. Ancak, bize sorarsanız köyleri mekan keşfine çıktığınızda görmek en mantıklısı. Zaten yemek yemek için Limenas’ın dışına çıktığınızda onları da görmüş olacaksınız. Biz dağ köylerine kıyasla kıyı köylerini daha çok sevdik.

5. Arkeolojik Alanlar

Gittiği rotalarda arkeolojik alanları ve arkeoloji müzeleri gezmeyi sevenler için Thassos’ta da birkaç öneri verelim. Limenas’ın yukarısında kalan Akropol, Antik Agora ve Tiyatro, Evraiokastro Arkeolojik Alanı ve Aliki Arkeolojik Alanı adada görebileceğiniz yerler arasında. Ayrıca, Thassos’un bir Arkeoloji Müzesi de mevcut. Çok iddialı bir müze değil. Ancak, Trakya bölgesi ile adadan çıkan bulgular için gidilir.

6. Arhangelos Manastırı

Burası ise adanın en büyük ve en ünlü manastırı. 18. yüzyıldan günümüze uzanan bu manastırı Aliki’ye giderken görebilirsiniz. Burası aktif bir kadınlar manastırı. Bu nedenle de yalnızca kadınların ziyaretine açık. Manastıra girişte kıyafet kuralı mevcut. Ziyaret etmek istiyorsanız kıyafetlerinizde omuzlarınız kapalı, alt giyiminiz uzun olmalı.

Thassos En İyi Plajlar

Thassos gezilecek yerler listemizin ardından sıra plajlarda! Bizim için en güzel Thassos plajları Glifoneri Beach, Karnagio Beach, Agorastos Beach, Psili Ammos plajı ve Notos Beach oldu. Ancak, sadece bu beşini yazıp geçmek de bu rotaya ayıp olur. Çünkü, Thassos’ta adayı çevreleyen sayısız plaj var ve hepsinin de özellikleri ayrı! Bu nedenle, en güzel Thassos plajları da kişiden kişiye değişiyor. Biz de gidip sevdiğimiz 14 plajı ayrı bir rehberde özetleyelim dedik.

Plajların detayları ve işletme özellikleri için aşağıdaki rehberimizi mutlaka okumanızı öneririz. Bu yazıda şemsiye, şezlong ücretlerini ve plajların harcama limitlerini de görebilirsiniz.

THASSOS PLAJLARI: EN İYİ 14 PLAJ VE GİRİŞ ÜCRETLERİ

Thassos’ta Ne Yenir: Thassos Tavernaları ve Mekanları

Thassos gezi rehberinde Thassos plajları notlarımızdan sonra Thassos’ta ne yenir önerilerimize geçiyoruz. Bu rotada Skala Kallirachis’te kalmış olsak da yeme içme konusunda adanın genelinden tavsiyeler hazırlamak istedik.

Thassos mekanları bizce Halkidiki’deki mekanlarla oldukça benziyor. Sezonda yoğun olan bir ada olduğu için nitelikli mekan bulmak zor. Ancak, yine de adada gayet tatlı ve keyifli alternatifler de var. Bizim için Thassos’un yıldızı Agorastos ve Taverna Coralli oldu. Ancak, deneyip memnun kaldığımız tüm mekanları da ayrı bir rehberde özetledik.

Thassos kahvaltı mekanlarını, fırınları, tavernalarını ve barları için 14 mekan önerisi içeren aşağıdaki rehberimize göz atın.

THASSOS’TA NE YENİR: THASSOS TAVERNALARI, KAHVALTI, BAR (14 MEKAN)

Thassos Nerede

Yunanistan’ın en büyük adalarından biri olan Thassos, Ege Denizi’nin en kuzeyinde yer alıyor. Thassos Adası, özellikle Rumenler, Bulgarlar’ın ve Türkler’in tatil için tercih ettiği bir ada.

Konumu ile en yakın olduğu diğer Yunanistan rotaları arasında ise Halkidiki, Neos Marmaras ve Kavala var. Uzun bir deniz tatili planı isterseniz Halkidiki gezisi ile kolayca birleşir.

Thassos Adasına Nasıl Gidilir

Thassos Gezi Rehberi’mize ulaşım detayları ile devam ediyoruz. Thassos’a kendi aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Zaten bu rotada ve Thassos plajlarını rahat gezmek için mutlaka aracınız olmalı. Thassos gezisi en çok Halkidiki, Selanik, Kavala ve Dedeağaç rotaları ile birlikte yapılıyor. Arabayla Yunanistan tatilinizi uzatmak isterseniz bu seçenekler de aklınızda olsun.

Thassos Adasına Arabayla Nasıl Gidilir:

Thassos’a kendi aracınızla gitmek isterseniz, Edirne İpsala sınır kapısının ardından yol feribot dahil 3 saat sürüyor. İpsala sonrası ulaşım navigasyon ya da tabela takibi ile oldukça kolay. Kendi aracınızla Türkiye’den yurt dışına çıkmak için aracınızın yeşil sigortası olmalı. Yunanistan, Schengen bölgesinde olduğu için de pasaportunuz ve geçerli Schengen vizeniz olmalı. Sınır kapılarında kapı vizesi uygulaması mevcut değil.

Thassos adasına geçiş için Keramoti’den feribota bineceksiniz. Aslında, Thassos için Kavala’dan da feribot mevcut. Ancak, hem sefer sıklığı az, hem de Türkiye’den gidişte Keramoti, Kavala’dan daha yakın. Keramoti – Thassos feribotu tek yön araç için €25, araçtaki sürücü ve her kişi için €5. Feribot biletleri online satılmıyor, gişeden alınıyor. Feribota binişlerde sürücü araçla geçiş yapıyor, yolcular yaya giriyor. Yolculuk yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Kavala’dan Thassos Adasına Nasıl Gidilir:

Eğer ki arabayla Yunanistan rotanız farklı bir yerden başladıysa ve Kavala’dan Thassos’a gitmek istiyorsanız, feribota Kavala’dan da binebilirsiniz. Kavala – Thassos feribot seferleri Keramoti’ye kıyasla çok daha seyrek. O yüzden, sefer saatleri sizin için uygun değil ise yolculuğa Keramoti’den devam edin. Çünkü, Keramoti feribotları sezonda neredeyse her saat başı mevcut.

Arabayla Yunanistan Rotası

Yunanistana araba ile hangi rotalar nasıl yapılır, hangi evraklar gerekir diyorsanız, tüm detaylar için ilgili rehberimize göz atın:

ARABAYLA YUNANİSTAN ROTASI: NASIL GİDİLİR, GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

İstanbul’dan Thassos’a arabayla gitmek isteyenlere bu yol için notlarımızı da ekleyelim. İpsala sonrası Yunanistan otobanından Thassos’a giderken birkaç noktada otoban ödemesi yapılıyor. Yol ücretleri €0.60-€2 arası rakamlarda değişiyor. Gişe ödemelerini nakit veya kredi kartı ile yapmak mümkün.

Türkiye içinde alışık olduğumuzun aksine, Yunanistan otobanında yol üzeri benzin istasyonu ve servis noktası olmuyor. Benzin ve ihtiyaç molaları için tabelaları takip edip o yönden içeri girmeli, daha sonra sonra otobana yeniden çıkmalısınız. Yol üzerinde istasyon olmadığını unutmayın.

Thassos’a Ne Zaman Gidilir

Thassos turistik yerleri ve plajları ile tam bir yaz tatili rotası. Özellikle plajların ve tatil tesislerin açılış tarihlerini göz önüne alınca, buraya tam da yazın gelinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, hangi bölümünde olacağı tamamen sizin tatil tercihinize kalmış. Yunanistan’da plaj işletmeleri genellikle Haziran ortası aktif hale geliyor ve 15 Eylül’e dek açık kalıyor. Eğer ki tatilde işletme hizmeti olmazsa olmaz diyorsanız, seyahatinizi istisnalar hariç bu tarihlere göre planlayın.

Thassos, ayrıca, mevsim olarak da bizimle aynı iklime sahip. En kalabalık ve en sıcak olduğu dönemler Temmuz ve Ağustos ayları. Türkiye’de bayram ve resmi tatil dönemi geldiğinde de sık tercih edilen bir yer. Bu tarihler Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan için de tatil dönemleri. O yüzden, özellikle bu aralıkta ada hep çok kalabalık oluyor. Konaklama rakamları artıyor, seçenekler azalabiliyor.

Daha sakin dönem için Haziran ayı ve Eylül başı daha iyi bir seçim. Mayıs ayı ve Haziran başı ise su henüz çok ısınmamış oluyor. Biz bu seyahati Eylül ayının başında yaptık ve genel olarak tüm rotadan memnun kaldık.

Yunanistan Thassos Gezilecek Yerler ve Thassos Gezi Rehberi’mizin burada sonuna geldik. Tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Diğer Thassos Yazıları:

THASSOS’TA NEREDE KALINIR: EN GÜZEL OTELLER VE TAVSİYELER

THASSOS PLAJLARI: EN İYİ 14 PLAJ VE GİRİŞ ÜCRETLERİ

THASSOS’TA NE YENİR: THASSOS TAVERNALARI, KAHVALTI, BAR (14 MEKAN)