Türkiye’ye yakın arabayla Yunanistan rotaları arasında en sevilen duraklardan biri olan Kavala’dayız. Kavala, tam olarak bir yaz tatil noktası değil; ancak oldukça da güzel plajlara sahip! Genel anlamda uygun fiyatlı bir şehir olması, hem şehir hem deniz tatili imkanı sunması da Kavala’yı daima popüler bir rota haline getiriyor. Plajlar bir yana, Kavala’nın Old Town ve liman bölgesi de mimarisi ve mekanları ile kısa bir gezi için bizce çok keyifli. Bu yazıda Kavala’da nerede kalınır diyenler için Kavala plaj otelleri önerilerimizi ve Kavala konaklama tavsiyelerimizi paylaşıyoruz.

Yakınlarda Kavala tatili planınız varsa, öncelikle şunu belirtelim ki Kavala tam bir fiyat performans şehri. Çoğunlukla da Selanik ve Alexandroupolis’e göre daha uygun fiyatlı bir rota. Bizce Kavala bu bölgede hakkı tam olarak verilmemiş, doğası ve çevresindeki imkanlarla kesinlikle şans verilmesi gereken yerlerden. 1-2 günde kolayca gezilebilen, keyifli sokakları ve mekanları ile oldukça hoş vakit geçirebileceğiniz bir şehir. Ayrıca, 20-30 dakikada ulaşacağınız mavi bayraklı tertemiz plajları da var. Şimdilik diğer detayları Kavala Gezi Rehberi’mize bırakıp Kavala’da Nerede Kalınır ve Kavala Konaklama Tavsiyeleri rehberimize başlıyoruz!

Kavala gezisi planı olanlar için detaylı gezi rehberimiz:

KAVALA GEZİLECEK YERLER: KONAKLAMA, PLAJLAR, GEZİ REHBERİ

Başlamadan Önce: Arabayla Yunanistan’a nasıl gidilir, hangi evraklar gerekir diyorsanız aşağıdaki rehberimize göz atın.

ARABAYLA YUNANİSTAN ROTASI: NASIL GİDİLİR, GEREKLİ EVRAKLAR NELER

Kavala’da Nerede Kalınır

Kavala’da nerede kalınır diyenler için en çok önerilen yerler liman ve Old Town çevresi. Bu iki bölge şehri yürüyerek gezmek için de ideal. Ayrıca, alışveriş, yeme içme ve tarihi yerlerin çoğu da burada yer alıyor. Yani, Kavala için en merkezi bölge diyebiliriz.

Yazlık bir bölge ve denize yakın bir Kavala plaj oteli ya da ev arayışındaysanız ise Nea Paramos ve Nea Iraklitsa en organize bölgeler. Hem konaklama hem de yeme içme alternatifleri ile yaz rotalarında mutlaka buraya bakın. Eğer ki Kavala’ya sonbaharda ve kışın gelecekseniz, bu bölgedeki mekanların bir kısmı kış sezonunda kapanmış olabilir.

Biz Kavala gezimizde old town’a yürüyerek 10 dakika mesafedeki bu otelde kalıp çok memnun ayrıldık. Sizin de şehir gezisi planlarınızda aklınızda olsun. Diğer Kavala otelleri ve konaklama tavsiyelerimizi ise aşağıdaki listede görebilirsiniz.

Kavala Plaj Otelleri ve Konaklama Tavsiyeleri

1. Forget Me Not 9,2

Kavala merkezdeki bu ev, denize ve limana bakan manzarası ile şehirdeki en ideal seçeneklerden. Hoş bir dekorasyona sahip evde 1 çift kişilik yatak ve 1 tek kişilik çekyat mevcut. Evde ayrıca özel banyo, mini mutfak, küçük bir bahçe ve barbekü imkanı da var. Old Town bölgesindeki evden Kavala gezilecek yerlere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

2. 1930 TownHouse 9,9

Kavala’nın Old Town bölgesindeki bu ev, 2 veya 4 kişi konaklamaya uygun bir ev arayanlar için ideal. İki yatak odası olan evden gezilecek yerlere kısa süre içinde ulaşabilirsiniz. Evde ayrıca mini mutfak ve balkon da mevcut. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

3. Carnagio All Season 9,5

Kavala’nın neredeyse merkezindeki bu ev, balkon manzarası ile favorilerimizden. 3-4 kişilik konaklama için uygun bir yer. Ek olarak, evin güzel bir mutfak alanı ve balkonunda da barbekü imkanı var. Yalnız, merkeze çok yakın olduğu için otopark biraz sorun olabiliyor. Onun için de çevredeki otoparkları kullanmak iyi olur. Kavala’da otopark ücretleri oldukça makul. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

4. Iridium Old Town Luxury Suites 9,7

Eski şehir merkezinden bir diğer önerimiz de bu otel. 1, 2, 3 ve 4 kişi konaklamaya uygun, manzaralı suit odalar sunan bu otel, Kavala merkezdeki en güzel seçeneklerden. Odaların tamamı balkonlu, ancak mutfaklı olmadığını belirtelim. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

5. MG Villas & Suites 9,7

Burası ise deniz manzaralı, iki kişilik bir stüdyo daire. Bu arada işletmenin 4 kişinin konaklayabileceği bahçe manzaralı villası da var. Evin hemen önünde ve yakınında ulaşabileceğiniz kumlu plajlar mevcut. Deniz manzaralı olan bu stüdyo dairede gün batımları da çok güzel oluyor. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

6. Akti Hotel Kavala 9,0

Kavala merkeze 5 km uzaklıkta bulunan bu Kavala plaj otelinde oda kahvaltı tipinde konaklama hizmeti mevcut. Deniz kenarı barı ve hizmet kalitesi ile bölgede en çok sevilen otellerden biri. Oldukça geniş ve mavi bayraklı olan bu kumsal, hem çocuklu aileler hem de kum plaj sevenler için uygun. Rezervasyon yapmak veya otele bakmak için tıklayın.

7. Tosca Beach Hotel 8,7

Otelin bulunduğu koy Kavala’nın en güzel temiz denizlerinden biri. Ayrıca, çocuklu aileler için de uygun olan kum bir plajı var. Kavala plaj otelleri arasında merkeze 6 km olan bu otel, her şey dahil sistemde hizmet veriyor. Ayrıca, konumu ve çevresinde her şey dahil sistemindeki ender otellerden biri. O yüzden de çok tercih ediliyor. Otelde deniz manzaralı ve balkonlu odalar var. Tüm odalar modern ve şık şekilde döşenmiş. Rezervasyon yapmak veya otele bakmak için tıklayın.

8. Villa Mediterrane Hotel 9,4

Nea Iraklitsa plajında bulunan bu otel, deniz kıyısında otel arayanlar için en güzel seçeneklerden. Kavala’da deniz kenarında konaklama isterseniz, kum plajı olan bu oteli tercih edebilirsiniz. Tesiste sadece oda tutabiliyorsunuz. Yani, konaklamaya kahvaltı ya da başka bir öğün dahil değil. Bahçe ve balkon erişimli odaları var. Çocuklu aileler için uygun bir otel. Ayrıca, otopark da ücretsiz. Rezervasyon yapmak veya otele bakmak için tıklayın.

9. Blue Wave Luxury Suites 9,8

Ev konforunda konaklama arayanlar ya da restoranlara, kafelere, sahile yakın olmak isteyenler için güzel bir alternatif. Nea Iraklitsa bölgesinde yer alan bu tesiste, deniz manzaralı odalar ve ortak kullanımlı bahçe mevcut. Özellikle aile konaklaması için uygun bir otel. Ayrıca, kum bir plajı da var. Rezervasyon yapmak veya otele bakmak için tıklayın.

10. Amalia Bay 8,8

Nea Iraklitsa’da kalabalık arkadaş grubu ya da geniş aileler için önerdiğimiz ev konaklaması burası. 6 kişiye kadar konaklayabileceğiniz bu evden sahile yürümek 1 dakika. Evin çevresinde büyük marketler ve restoranlar mevcut. Kavala gezisinde aynı zamanda deniz tatili yapmak isteyenler veya kalabalık gezenler için ideal olabilecek bir ev. Rezervasyon yapmak veya eve bakmak için tıklayın.

11. Kavala Beach Hotel Apartments 9,2

Hem deniz kenarı hem havuzlu bir otel arıyorsanız, Nea Iraklitsa plajı yakınındaki bu otele bakabilirsiniz. Mini mutfaklı ve balkonlu odaları olan tesisten plaja yürüyerek ulaşmak mümkün. Ayrıca, evin hemen yakınında tavernalar, kafeler ve fırınlar da mevcut. Rezervasyon yapmak veya otele bakmak için tıklayın.

Kavala’da nerede kalınır diyenler için Kavala merkez ve Kavala plaj otelleri ile konaklama tavsiyelerimizi içeren yazımızın sonuna geldik. Tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Diğer Kavala Yazıları:

KAVALA GEZİLECEK YERLER: KONAKLAMA, PLAJLAR, GEZİ REHBERİ

KAVALA DENİZE GİRİLECEK YERLER: EN SEVDİĞİMİZ 8 PLAJ ÖNERİSİ